Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΟΥΕΦΑ – Τσάμπιονς Λιγκ: Έρχεται κοσμογονία
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΟΥΕΦΑ – Τσάμπιονς Λιγκ: Έρχεται κοσμογονία

ΟΥΕΦΑ - Τσάμπιονς Λιγκ: Αλλαγές που διαφοροποιούν τον πυρήνα του Τσάμπιονς Λιγκ ετοιμάζει η ομοσπονδία με σχεδόν διπλάσια ματς πριν τα νοκ άουτ

ΟΥΕΦΑΤσάμπιονς Λιγκ: Μεγάλες αλλαγές ετοιμάζεται να κάνει η ΟΥΕΦΑ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πιο συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία εξετάζει αρκετές αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης. Αυτό προκύπτει και από το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας “Times”. Ενώ, τονίζει ότι ο στόχος είναι να αποκτήσει η διοργάνωση μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το κοινό. Παράλληλα, αναφέρει ότι αν γίνουν οι αλλαγές, θα ξεκινήσουν σε βάθος τετραετίας.

Το νέο πλάνο περιλαμβάνει μία διοργάνωση 32 ή 36 ομάδων με 10 μονούς αγώνες πριν από τα νοκ άουτ παιχνίδια. Μάλιστα, σκέφτονται την διεξαγωγή δύο αγωνιστικών το Σαββατοκύριακο.  Θα υπάρχουν τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας και οι ομάδες θα χωρίζονται μέσω κλήρωσης. Έτσι, η κάθε ομάδα θα δίνει 10 αγώνες, πέντε εντός και πέντε εκτός έδρας και στην συνέχεια θα υπάρχουν νοκ άουτ παιχνίδια.

ΟΥΕΦΑ – Τσάμπιονς Λιγκ: Σταυρωτά από κοινή βαθμολογία στα νοκ άουτ

Το γεγονός ότι κάθε ομάδα θα δίνει 10 παιχνίδια αντί για 6 όπως γίνεται τώρα, θα επιφέρει και αλλαγές στο  πρόγραμμα των ομάδων. Η ΟΥΕΦΑ για να καλύψει αυτό το πρόβλημα σκέφτεται αγώνες το Σαββατοκύριακο. Σχετικά με την φάση των “16” της διοργάνωσης (νοκ άουτ), οι ομάδες που θα προκρίνονται θα έχουν μία βαθμολογία, από την οποία θα προκύπτουν τα ζευγάρια των αγώνων. Πιο συγκεκριμένα, ο 1ος θα παίζει με τον 16ο, ο 2ος με τον 15ο κλπ. Όπως στα πλέι οφ του NBA και τις υπόλοιπες διοργανώσεις μπάσκετ. Στο Γιουρόπα Λιγκ θα συνεχίζουν οι ομάδες, που τερμάτισαν στις θέσεις 17-24, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες θα μένουν εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας.

Δείτε ακόμη:

Γκροζάν: Είδα τον θάνατο να έρχεται!
Ένα τελευταίο τουρνουά για τους γερόλυκους
Την Τετάρτη 9/12 η εκδίκαση στην ουσία η υπόθεση πολυϊδιοκτησίας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις