Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

28

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παράταση μέτρων Ελλάδα: Να παραμείνουμε στα μέτρα, βλέπουμε «το άγριο πρόσωπο της πανδημίας»
ΕΛΛΑΔΑ

Παράταση μέτρων Ελλάδα: Να παραμείνουμε στα μέτρα, βλέπουμε «το άγριο πρόσωπο της πανδημίας»

Παράταση μέτρων Ελλάδα: Παράλληλα, ο καθηγητής προέβλεψε πως και τις επόμενες 2- 3 εβδομάδες οι αριθμοί του κορωνοϊού θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με τα τωρινά.

Παράταση μέτρων Ελλάδα: «Πρέπει να παραμείνουμε στην αυστηρότητα των μέτρων γιατί έχει αποδειχθεί ότι ένα αυστηρό lockdown είναι αυτό που περιορίζει και σφυροκοπά την πανδημία», τόνισε σήμερα για τον κορωνοϊό ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης. Μιλώντας στο OPEN TV, ο κ. Γουργουλιάνης τόνισε επίσης την ανάγκη να αποφορτιστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας αναφέροντας ότι είναι γεμάτες οι πτέρυγες στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας και δίνεται μάχη στα βαριά περιστατικά. Ο κ. Γουργουλιάνης σημείωσε πως στα νοσοκομεία οι γιατροί και νοσηλευτές βλέπουν «το άγριο πρόσωπο της πανδημίας».

Παράλληλα, ο καθηγητής προέβλεψε πως και τις επόμενες 2- 3 εβδομάδες οι αριθμοί του κορωνοϊού θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με τα τωρινά. «Θα έχουμε πολλές εισαγωγές, ελπίζω λίγο λιγότερες, θα μειώνονται σιγά σιγά και οι διασωληνώσεις, εμείς έχουμε προετοιμαστεί για να πάμε και μέχρι τις γιορτές με αυτούς τους έντονους ρυθμούς και πρέπει να ληφθούν μέτρα για να μην συμβεί αυτό που συνέβη από την κεντρική Ελλάδα και πάνω», είπε ο κ. Γουργουλιάνης.

Δείτε ακόμη
Στο “κόκκινο” οι κρατήσεις για τα Χριστούγεννα – Κανονίζουν… διακοπές εν μέσω lockdown οι Έλληνες
ΟΛΜΕ: Να ανοίξουν μετά τις γιορτές τα σχολεία και να γίνονται τεστ
Επιφυλάξεις για την άρση του lockdown – Παράταση και πέραν της 14 Δεκεμβρίου
Έφτασαν στην Ελλάδα τα ψυγεία για το εμβόλιο – Ένα βήμα πιο κοντά στην “αρχή του τέλους”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις