Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακοπές Χριστουγέννων 2020 – Ελλάδα: Απίστευτες οι κρατήσεις, παρά το λοκντάουν
ΕΛΛΑΔΑ

Διακοπές Χριστουγέννων 2020 – Ελλάδα: Απίστευτες οι κρατήσεις, παρά το λοκντάουν

Διακοπές Χριστουγέννων 2020 - Ελλάδα: Παρά τις επίσημες ανακοινώσεις από τα αρμόδια στελέχη της κυβέρνησης για παράταση του lockdown και εξέταση επιβολής περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις από νομό σε νομό δεν παρουσιάζονται ακυρώσεις.

Διακοπές Χριστουγέννων 2020 – Ελλάδα: Αυξημένες πληρότητες, παρά την παράταση του lockdown και τις δραματικές συνέπειες του δεύτερου κύματος του κορωνοιού στην οικονομία και την κοινωνία, καταγράφουν τα καταλύματα στους πιο «hot» χειμερινούς προορισμούς. Η ζήτηση για την ενοικίαση αυτοτελών κατοικιών εγγεγραμμένων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, που ήταν ήδη αυξημένη από τα μέσα Οκτωβρίου σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, έχει χτυπήσει «κόκκινο». Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του E-Real Estates Θεμιστοκλής Μπάκας στο iefimerida, «ήταν δεδομένο ότι όσο θα πλησιάζαμε στα τέλη του Νοεμβρίου και στην άρση του lockdown βάσει του αρχικού σχεδίου, οι πληρότητες στους χειμερινούς προορισμούς θα αυξάνονταν κατακόρυφα και σε πολλές περιοχές η διαθεσιμότητα θα ήταν μηδενική ιδιαίτερα τα τριήμερα των εορτών 24/12-27/12 και 31/12/-3/1».

Το παράδοξο, όμως, σύμφωνα με τον κ. Μπάκα, είναι ότι παρά τις επίσημες ανακοινώσεις από τα αρμόδια στελέχη της κυβέρνησης για παράταση του lockdown και εξέταση επιβολής περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις από νομό σε νομό δεν παρουσιάζονται ακυρώσεις. «Το λογικό, λαμβάνοντας υπόψη τα σημερινά δεδομένα, θα ήταν από 23/11 να είχαν καταγραφεί μεγάλα ποσοστά ακυρώσεων στις κρατήσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα σε χειμερινούς προορισμούς για τις ημέρες των εορτών. Ωστόσο, η εικόνα μέχρι και σήμερα στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς είναι εντελώς διαφορετική», τονίζει.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του E-Real Estates:

• στην Αράχωβα η πληρότητα για ολόκληρα διαμερίσματα/βίλα/chalet για το τριήμερο των Χριστουγέννων αυξήθηκε από 83% στο 89%

• στα Καλάβρυτα η πληρότητα για τις ημέρες των Χριστουγέννων αυξήθηκε από το 77% στο 82%

• στο Καρπενήσι η πληρότητα για τις ημέρες των Χριστουγέννων αυξήθηκε από το 88% στο 91%

• αυξήσεις καταγράφονται και στους προορισμούς Λιτόχωρο Πιερίας που από 73% η πληρότητα αγγίζει το 90%, στη Δημητσάνα από 75% στο 100% και στη λίμνη Πλαστήρα από 92% στο 94% για τις ημέρες των Χριστουγέννων 24/12-27/12

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των ακινήτων, ολόκληρων διαμερισμάτων, βιλών ή/και chalet, που διατίθενται μέσω βραχυχρόνιων μισθώσεων και επιλέγουν κυρίως οι ταξιδιώτες τη δεδομένη χρονική στιγμή λόγω των συνθηκών, ποικίλει από περιοχή σε περιοχή και σε κάποιες η διαθεσιμότητά τους δεν ξεπερνά τα 10-20 ακίνητα.

Ταυτόχρονα, σε ορισμένους προορισμούς καταγράφονται ακυρώσεις με τις κρατήσεις παρ’ όλα αυτά να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα δεδομένων των συνθηκών.

Πληροφορίες από το iefimerida
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις