Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Άλμπερτ Μπουρλά Pfizer: «Γιατί είναι ασφαλές το εμβόλιό μας»
ΚΟΣΜΟΣ

Άλμπερτ Μπουρλά Pfizer: «Γιατί είναι ασφαλές το εμβόλιό μας»

Άλμπερτ Μπουρλά Pfizer: Ο χρόνος είναι αντίπαλος, δηλώνει ο Έλληνας CEO της Pfizer

Άλμπερτ Μπουρλά Pfizer: Παρά την εξαιρετική ταχύτητα με την οποία κινήθηκε η Pfizer για την ανάπτυξη του πρώτου εμβολίου κατά του Covid-19, η διατήρηση υψηλών προδιαγραφών ποιότητας και ασφάλειας ήταν εξαιρετικά σημαντική σε όλη τη διαδικασία ανάπτυξης, εφαρμόζοντας όλα τα ρυθμιστικά και λειτουργικά μέτρα που απαιτούνται για τις δοκιμές εμβολίων, διαβεβαιώνει μέσω αποκλειστικής συνέντευξης στα «ΝΕΑ» ο δρ. Αλμπερτ Μπουρλά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer απαντά έτσι στο πιο κρίσιμο, ίσως, ερώτημα, που απασχολεί εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο εν μέσω της πανδημίας και αφορά στην ασφάλεια του εμβολίου.

Ο Έλληνας μάνατζερ της εταιρείας, που ανακοίνωσε πρώτη εμβόλιο με αποτελεσματικότητα 95% κατά του Covid-19, επεξηγεί πώς οι ερευνητές της Pfizer και της συνεργάτιδάς της BioNTech διασφάλισαν υψηλούς όρους ασφαλείας για το εμβόλιο, δουλεύοντας υπό συνθήκες επείγουσας ανάγκης και νέες μεθόδους κόντρα στην ιστορική καταβολή ότι η ανάπτυξη εμβολίων για ένα νέο παθογόνο διαρκεί πολλά χρόνια.

Παράλληλα, δηλώνει υπερήφανος για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε η Ελλάδα το πρώτο κύμα της πανδημίας. «Ο ιός είναι ο εχθρός» υπογραμμίζει σε άλλο σημείο, εξηγώντας ότι ο χρόνος είναι αντίπαλος. Είναι ζωτικής σημασίας η επεξήγηση ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή, υπογραμμίζει επίσης.

 Στις 7 Δεκεμβρίου ξεκινά ο εμβολιασμός στη Βρετανία

Επίσης, τα βρετανικά νοσοκομεία ειδοποιήθηκαν να προετοιμαστούν για την έναρξη εμβολιασμών κατά του κορονοϊού μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του εθνικού συστήματος υγείας (ΝΗS) να είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν, όπως αναφέρουν «Guardian» και «Daily Mail».

Σύμφωνα με τη διοίκηση του NHS, τα νοσοκομεία της Αγγλίας θα μπορούσαν να παραλάβουν τις πρώτες προμήθειες εμβολίων της Pfizer, έως τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, καθώς η έγκριση του εμβολίου αναμένεται να δοθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Όπως προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο, αρχικά μόνο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό θα είναι αυτό που θα εμβολιαστεί. Έτσι, φαίνεται να μπαίνει στον «πάγο» το αρχικό σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο, προτεραιότητα στους εμβολιασμούς θα είχαν και οι ηλικιωμένοι που ζουν σε μονάδες φροντίδας. Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις στις τάξεις των επικεφαλής σε δομές φροντίδας, οι οποίοι δηλώνουν πως, αν πράγματι συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρόκειται για μία «προδοσία».

Όπως αναφέρει ο «Guardian», η φύση του εμβολίου της Pfizer είναι αυτή που οδηγεί σε αναπροσαρμογή της σειράς προτεραιότητας. Η χημική σύνθεση του συγκεκριμένου εμβολίου απαιτεί, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, να υφίσταται περιορισμένο αριθμό μετακινήσεων. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να μεταφερθεί από τους γιατρούς στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ή στα σπίτια αυτών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις