Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κυρώσεις στην Τουρκία: Ιστορική απόφαση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
ΚΟΣΜΟΣ

Κυρώσεις στην Τουρκία: Ιστορική απόφαση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Κυρώσεις στην Τουρκία: Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που στέλνει ένα καθαρό μήνυμα στους ηγέτες της ΕΕ,

Κυρώσεις στην Τουρκία: Για πρώτη φορά, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με ευρεία πλειοψηφία, υπερψήφισε την αυστηρή επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία υιοθετώντας την τροπολογία που κατέθεσε η Ελληνική και Κυπριακή Αντιπροσωπεία, με πρωτοβουλία των Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Λευτέρη Χριστοφόρου και Λουκά Φουρλά. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 440 ψήφοι υπέρ, 193 κατά και 53 αποχή.

Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που στέλνει ένα καθαρό μήνυμα στους ηγέτες της ΕΕ, οι οποίοι στο προσεχές Συμβούλιο της 11ης Δεκεμβρίου αναμένεται να λάβουν αποφάσεις εναντίον της Τουρκικής προκλητικότητας.

Με την τροπολογία αυτή, η οποία στηρίχθηκε από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, αποδεικνύεται ότι η φωνή των Ελλήνων και Κυπρίων Ευρωβουλευτών του ΕΛΚ είναι ισχυρή. Από την πρώτη στιγμή, ο Πρόεδρος της Κ.Ο του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ έχει ταχθεί στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου, οι οποίες σθεναρά υπερασπίζονται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, ζητώντας κατ’ επανάληψη συγκεκριμένες αποφάσεις και έμπρακτη αλληλεγγύη στα δύο κράτη μέλη της ΕΕ.

Το συγκεκριμένο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «σχετικά με την κλιμάκωση των εντάσεων στα Βαρώσια μετά τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας και την επείγουσα ανάγκη επανάληψης των συνομιλιών» καταδικάζει ρητά και κατηγορηματικά τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στα Βαρώσια ενώ ζητεί από την Άγκυρα να ανακαλέσει την απόφασή της και να αποφύγει τις μονομερείς δραστηριότητες.

Δείτε ακόμη
Ποινές ισόβιας κάθειρξης για την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016 στην Τουρκία
Τα περιοριστικά μέτρα ίσως χρειαστεί να παραταθούν ως τον Μάρτιο στη Γερμανία
Το Ανώτατο Δικαστήριο στις ΗΠΑ στήριξε προσφυγές κατά των περιορισμών σε τόπους λατρείας
Η επίθεση… φιλίας Ζάεφ σε Βουλγαρία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις