Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Χατζηνάσιος – Χατζηνικολάου: Δεν ήμουν καλός πατέρας
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Χατζηνάσιος – Χατζηνικολάου: Δεν ήμουν καλός πατέρας

Χατζηνάσιος - Χατζηνικολάου: Ο καταξιωμένος συνθέτης μιλά για τη ζωή του

Χατζηνάσιος – Χατζηνικολάου: Ο Γιώργος Χατζηνάσιος σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις που παραχωρεί είχε πολλά να πει. Ο καταξιωμένος συνθέτης άνοιξε την καρδιά του και μίλησε για τη ζωή του, την οικογένειά του και παραδέχτηκε πως δεν ήταν καλός πατέρας. Στο αφιέρωμα για εκείνον μίλησαν για τη ζωή και το έργο του, η Νάνα Μούσχουρη, ο Γιάννης Πάριος, ο Μίμης Πλέσσας, η Τάνια Τσανακλίδου και άλλοι. «Δεν ήμουν καλός μπαμπάς. Ήμουν σε απόσταση.. Αν δεν ήταν η Μαρία…δεν θα μπορούσα να επικοινωνήσω με τα παιδιά. Αφού έβαλα κάγκελα. Ήμουν φυλακισμένος γιατί την ώρα που έγραφα έμπαιναν τα παιδιά μέσα και φώναζαν», λέει ο συνθέτης.

Ο γνωστός συνθέτης είναι παντρεμένος με τη σύζυγό του Μαρία πάνω από 40 χρόνια και είναι ακόμα ερωτευμένοι και αγαπημένοι. Μαζί έχουν αποκτήσει τρία παιδιά. Την Άννα, την Ρίτα και τον Χρήστο. Τα τρία παιδιά μίλησαν για τον πατέρα τους. Η Ρίτα Χατζηνάσιου είναι η μόνη από τα παιδιά του γνωστού συνθέτη που ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα της καθώς σπούδασε μουσική και ασχολείται με τη μουσική.

«Ήταν ένας τρόπος για να πλησιάσω τον πατέρα μου. Γιατί η γλώσσα του πατέρα μου είναι η μουσική» είπε η Ρίτα για τον μπαμπά της! Ο Χρήστος Χατζηνάσιος είπε πόσο περήφανος είναι για τον πατέρα του γιατί έχει καταφέρει να κερδίσει την αγάπη του κόσμου!

Αναφερόμενος στα παιδικά του χρόνια αποκαλύπτει πως αποφάσισε να γίνει μουσικός: «Ο πατέρας μου μου ήταν ένας φοβερός μουσικός. Στη γενιά μας, αν δεν γινόσουν αυτό που ήταν ο πατέρας σου δε γλίτωνες με τίποτα. Εγώ ακόμα μωρό 3 ετών, μουρμούριζα και κατάλαβε ο πατέρας μου ότι έχω έφεση στη μουσική. Τι θες να παίξεις με ρώτησε ο πατέρας μου. Βιολί ή πιάνο. Και είπα πιάνο γιατί έβλεπα τα σημάδια στο λαιμό των βιολιστών. Αλλά αυτό, το πιάνο, συνετέλεσε στο να είμαι συνθέτης».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις