Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μπάσκετ – εθνική: Άλμα 9 θέσεων
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπάσκετ – εθνική: Άλμα 9 θέσεων

Μπάσκετ - εθνική: Στατιστικό άλμα και ψυχολογικό κέρδος για την γαλανόλευκη ενόψει των αναμετρήσεών της στα προκριματικά του Eurobasket

Μπάσκετεθνική: Στην κορυφή των Power Rankings η Εθνική Ομάδα μπάσκετ. Η “γαλανόλευκη” ετοιμάζεται για τις δύο αναμετρήσεις της στο Σαράγιεβο στα πλαίσια των προκριματικών του Eurobasket 2022 και η ΦΙΜΠΑ έκανε γνωστές τις θέσεις του ranking. Η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή και έχει μία άνοδο εννέα θέσεων.

Η Εθνική ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Eurobasket, νικώντας τα δύο πρώτα παιχνίδια. Έχει ρεκόρ 2-0 (μόλις τέσσερις ομάδες κατέχουν ανάλογο ρεκόρ) και μπορεί να το κάνει 4-0 με νίκες απέναντι στην Λετονία και στην Βουλγαρία αντίστοιχα.

Μπάσκετ – εθνική: “Μπορεί το 4-0”

Η Παγκόσμια ομοσπονδία επικροτεί την προσπάθεια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και την τοποθέτησε στην πρώτη θέση του Power Ranking. Έτσι, θέλησε να δείξει την αναγνώριση της. Μάλιστα, η ΦΙΜΠΑ τόνισε χαρακτηριστικά: «Βρίσκεται στο 2-0, δείχνει καλά, νιώθει καλά, δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσει τους διοργανωτές στο γκρουπ του Σεράγεβο. Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στο 4-0 πριν τελειώσει η εβδομάδα».

Ενώ, πρόσθεσε: «Επίσης, ήταν τα γενέθλια του Νίκου Γκίκα την περασμένη Κυριακή, οπότε εδώ είναι ένα δώρο για τον πόιντ γκαρντ, η πρώτη θέση στα Power Rankings. Ορίστε. Χρόνια πολλά φίλε! Επίσης σε όλες τις υπερδυνάμεις, η Ελλάδα είναι μια από τις μόλις 4 ομάδες με 2-0 σε αυτό το Top 10».

Δείτε ακόμη:

Γούρι για Μπέρνλι, πήρε το πρώτο της τρίποντο 1-0 την Γουλβς
Εδειξε τα δόντια της η Αθλέτικ Μπιλμπάο, 4-0 την Μπέτις
Συνάντηση Αλαφούζου – Ντρεοσί για τη θέση του τεχνικού διευθυντή

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις