Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

22

Σεπτεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κλέων Γρηγοριάδης – Λαμπράκης: Η μεγαλειώδης γκάφα και η αδιανόητη σύγκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κλέων Γρηγοριάδης – Λαμπράκης: Η μεγαλειώδης γκάφα και η αδιανόητη σύγκριση

Κλέων Γρηγοριάδης - Λαμπράκης: Αίσθηση από την ομιλία του Κ. Γρηγοριάδη στη βουλή για το Πολυτεχνείο- Μπέρδεψε το όνομα του ιστορικού στελέχους της ΕΔΑ

Κλέων Γρηγοριάδης – Λαμπράκης: Με κουβέντες περί «αστυνομικής δημοκρατίας» ξεκίνησε την ομιλία του στη βουλή ο πρώην ηθοποιός και βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης, λίγες ημέρες μετά την επέτειο του Πολυτεχνείου. Σε μια επίδειξη αφοσίωσης στον επικεφαλής του κόμματος που τον εξέλεξε βουλευτή, ο Κλέων Γρηγοριάδης έφτασε στο σημείο να συγκρίνει τον Γιάνη Βαρουφάκη με τον δολοφονηθέντα βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη. Αποκάλεσε μάλιστα τον βουλευτή της ΕΔΑ Χρήστο Λαμπράκη, από το όνομα του ιδρυτή του ΔΟΛ, δύο φορές.

«Φερθήκατε χειρότερα στον Βαρουφάκη απ’ ότι το παρακράτος της Δεξιάς στον Χρήστο Λαμπράκη» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση σχετικά με τα όσα έγιναν ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και την απαγόρευση της πορείας των επτά μελών του κόμματός του προς την Αμερικάνικη πρεσβεία.

Η ομιλία

Το… γλείψιμο

«Περάσατε όλα τα όρια της Δημοκρατικής νομιμοποίησης. Που στοχοποιήσατε και τελικά χτυπήσατε κοινοβουλευτικές δυνάμεις. Αυτό δεν τόλμησε να το κάνει το παρακράτος της Δεξιάς όταν ο τεράστιος γιατρός και βουλευτής ο αείμνηστος Χρήστος Λαμπράκης, περπάτησε την ιστορική διαδρομή του Μαραθώνα, στην πορεία Ειρήνης, και τότε σας θυμίζω είχε απαγορευτεί η πορεία, ο βουλευτής δεν εμποδίστηκε να την πραγματοποιήσει. Εσείς φερθήκατε στον Γιάνη Βαρουφάκη, χειρότερα πιο ανάλγητα και λιγότερο Δημοκρατικά απ’ όσο φέρθηκε το παρακράτος στον Χρήστο Λαμπράκη. Κρατήστε το για την ιστορία» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Κλέων Γρηγοριάδης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις