Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μωρό κορονοϊός: 22 μηνών βρέφος στο Ιπποκράτειο – 6 παιδιά νοσηλεύονται
ΕΛΛΑΔΑ

Μωρό κορονοϊός: 22 μηνών βρέφος στο Ιπποκράτειο – 6 παιδιά νοσηλεύονται

Μωρό κορονοϊός: Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται έξι παιδιά με κορωνοϊό στο Ιπποκράτειο, από πολύ μωρά μέχρι 16 ετών.

Μωρό κορονοϊός: Σε δραματικούς τόνους περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης μετά την αύξηση των νοσηλευομένων με κορωνοϊό, το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Σε απευθείας σύνδεση με τον ΣΚΑΪ σήμερα νωρίς το πρωί νοσοκόμα δήλωσε έξω από το Ιπποκράτειο ότι μεταφέρθηκε στις 11 το βράδυ μωρό 22 μηνών από τις Σέρρες. Σύμφωνα με την ίδια το μωρό δεν έχει διασωληνωθεί, και δεν πάσχει από υποκείμενα νοσήματα. «Χαίρομαι για τις νοσηλεύτριες που ήρθαν από την Κρήτη και θα κάναμε και εμείς το ίδιο. Θα πηγαίναμε όπως έρχονται να μας βοηθήσουν κι εμάς, το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, και πιστεύω και από τα υπόλοιπα νοσοκομεία, θα κάναμε και εμείς το ίδιο», τόνισε η νοσηλεύτρια που μόλις τελείωσε τη βάρδια της την οποία χαρακτήρισε «δύσκολη και επικίνδυνη».

Σύμφωνα με την ίδια, αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται έξι παιδιά με κορωνοϊό στο Ιπποκράτειο, από πολύ μωρά μέχρι 16 ετών.

Αεροδιακομιδή μωρού από τη Λέσβο στην Αθήνα

Ενα μωρό μόλις 10 μηνών, χρειάστηκε να μεταφερθεί με C-130 χθες από την Λέσβο στην Αθήνα λόγω φρικτών πόνων στην κοιλιά και βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με δημοσιογράφο του «lesvosnews.gr» που μίλησε στο Mega, το 10 μηνών αγόρι είχε χθες φρικτούς πόνους στη κοιλιά του με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η μεταφορά του σε νοσοκομείο της Αθήνας για περαιτέρω εξέταση. Το παιδί υποβλήθηκε και σε τεστ για κορωνοϊό, στο οποίο βρέθηκε θετικό.

Η αεροδιακομιδή έγινε χθες το βράδυ με το C-130 σε ειδική κάψουλα. Μάλιστα, θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε και η μητέρα του, η οποία συνόδεψε το μωρό στην Αθήνα. Το μωρό της είχε έντονους πόνους με το νοσοκομείο στην Μυτιλήνη να κρίνει πως η μεταφορά του στην Αθήνα ήταν αναγκαία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις