Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΦΙΦΑ – τεχνολογία: ΑΙ και για οφσάιντ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΦΙΦΑ – τεχνολογία: ΑΙ και για οφσάιντ

ΦΙΦΑ - τεχνολογία: Σκέψεις για επέκταση της τεχνολογικής κάλυψης στο ποδόσφαιρο και για τους εκτός θέσης παίκτες

ΦΙΦΑ – τεχνολογία: Σκέψεις για χρήση τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) σε περιπτώσεις οφσάιντ κάνουν οι άνθρωποι της ΦΙΦΑ. Αυτό προκύπτει και από το ρεπορτάζ των «Times». Πιο συγκεκριμένα, τρεις εταιρείες θα ξεκινήσουν δοκιμές για να δουν την αποτελεσματικότητα της τεχνητής νοημοσύνης σε περιπτώσεις οφσάιντ. Μάλιστα, αναφέρεται πως θέλουν το νέο σύστημα να είναι έτοιμο πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τρεις εταιρείες για την δημιουργία ενός προηγμένου συστήματος εντοπισμού του οφσάιντ. Πρόκειται για μια καινοτομία που θα βοηθήσει το έργο των διαιτητών σε δύσκολες περιπτώσεις οφσάιντ.

ΦΙΦΑ – τεχνολογία: Το σύστημα

Οι άνθρωποι της ΦΙΦΑ στοχεύουν το σύστημα να είναι έτοιμο για χρήση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022. Έτσι, με αυτό το σύστημα οι διαιτητές του VAR θα μπορούν να πάρουν αποφάσεις για το αν υπάρχει οφσάιντ ή όχι πολύ πιο γρήγορα και με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια.

Το νέο σύστημα θα είναι ένα ημι-αυτοματοποιημένο και θα έχει την δυνατότητα να αποφασίσει αμέσως για μία δύσκολη φάση. Κάτι που είναι πολύ σημαντικό, αφού δεν θα υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις παρόμοιες με  αυτές του VAR.

Ακόμα, το νέο σύστημα θα περιέχει αυτόματο εντοπισμό της μπάλας αλλά και αυτόματη παρακολούθηση των άκρων τον ποδοσφαιριστών με χρήση σχετικών αλγορίθμων. Ενώ, θα χρησιμοποιεί τρισδιάστατα μοντέλα στις θέσεις των παιχτών.

Δείτε ακόμη:

“Παραπληροφορεί τον κόσμο του ποδοσφαίρου ο Αυγενάκης”
Κόλαφος για τα ύποπτα ως στημένα ματς η ολιστική μελέτη της ΟΥΕΦΑ
“Ένα αποτέλεσμα με Σλοβενία, νίκη για την πρωτιά”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις