Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΕΠΟ – ΟΥΕΦΑ: Χοντρό άδειασμα 
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΕΠΟ – ΟΥΕΦΑ: Χοντρό άδειασμα 

ΕΠΟ - ΟΥΕΦΑ: Αναφορά στην ολιστική μελέτη για 200 ύποπτα για στημένα ματς από το 2010, τα 122 την τελευταία 4ετία εκ των οποίων τα 57 αφορούν πέντε ομάδες!

ΕΠΟΟΥΕΦΑ: Παρουσιάστηκε στους φορείς του ελληνικού ποδοσφαίρου η ολιστική μελέτη των ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ σήμερα το απόγευμα. Θυμίζουμε  η μελέτη έγινε με βάση το μνημόνιο που συνυπέγραψαν ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, Αλεξάντερ Τσεφέριν και ο αντιπρόεδρος της ΦΙΦΑ, Γκρεγκ Κλαρκ. ΟΙ ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ στην ολιστική μελέτη, επισημαίνουν την ανάγκη να υπάρξουν αλλαγές στο οργανόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας.

Πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει να δημιουργηθεί θέσεις CEO ή εκτελεστικού διευθυντή, οι οποίες θα έχουν την ευθύνη για την ομαλή λειτουργία της ΕΠΟ. Σημαντικό ρόλο θα έχει και η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου στην οποία θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των τεσσάρων μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και δύο εκπρόσωποι των ποδοσφαιριστών.

ΕΠΟ – ΟΥΕΦΑ: Κόλαφος για βία και στημένα

Παράλληλα, οι άνθρωποι των ΦΙΦΑ-ΟΥΕΦΑ επισήμαναν το μεγάλο πρόβλημα της βία στα γήπεδα αλλά και αυτό των στημένων αγώνων. Μάλιστα, ανέφεραν, πως η Ελλάδα έχει «από τα χειρότερα ρεκόρ στημένων αγώνων (200 ματς από το 2010) και… πρωταθλήτρια στην Ευρώπη την τελευταία 4ετία με 122, εκ των οποίων στα 57 συμμετείχαν οι ίδιες πέντε ομάδες». Ακόμα, ξεκαθάρισαν ότι «είναι απολύτως κρίσιμη η δημιουργία μακροχρόνιας στρατηγικής έπειτα από διαβούλευση όλων των φορέων του αθλήματος».

Λίγη ώρα μετά την παρουσίαση της ολιστικής μελέτης των ΦΙΦΑ-ΟΥΕΦΑ η ΕΠΟ έκανε γνωστές τις θέσεις της. Πιο συγκεκριμένα, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τονίζει ότι το κείμενο των διεθνών ομοσπονδιών αποτελεί εικόνα ανάλυσης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ακόμα, ανέφερε πως οι μεταρρυθμίσεις που υπάρχουν στην μελέτη, θα ισχύσουν αμέσως μετά της εκλογές της ΕΠΟ. Ενώ, επισημαίνουν ότι θα είναι «σε καθεστώς απόλυτης αυτονομίας και ανεξαρτησίας».

Δείτε ακόμη:

Τέταρτο κρούσμα, αναβολή στα ματς με Μπάρτσα, Βιλερμπάν
Πνέουν μένεα στον μπασκετικό Παναθηναικό για τον εξοβελισμό από το “project Βοτανικός”
Συγχαρητήρια Φαντ Σχιπ και στροφή στον “τελικό” με Σλοβενία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις