Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γεραπετρίτης Πολυτεχνείο: «Οι πολιτικοί ταγοί του τόπου να δίνουν το σωστό παράδειγμα»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης Πολυτεχνείο: «Οι πολιτικοί ταγοί του τόπου να δίνουν το σωστό παράδειγμα»

Γεραπετρίτης Πολυτεχνείο: «Είναι αυτονόητο, υπογράμμισε, «ότι θα πρέπει σε μια τέτοια δύσκολη στιγμή για τη χώρα και την κοινωνία, όπου οι πολίτες αναγκάζονται να περιορίζουν τις ελευθερίες τους συστηματικά»

Γεραπετρίτης Πολυτεχνείο: Σε μια τέτοια δύσκολη στιγμή για τη χώρα και την κοινωνία, «θα πρέπει οι πολιτικοί ταγοί του τόπου να δίνουν το σωστό υπόδειγμα προς όλους -και για αυτό άλλωστε θα κριθούν»: το μήνυμα αυτό έστειλε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, με την ταυτόχρονη διαβεβαίωση ότι «θα υπάρξει για τα νομίμως λειτουργούντα κόμματα, για τα κοινοβουλευτικά κόμματα μια λελογισμένη ανοχή».

Ερωτηθείς εν πρώτοις για τις σημερινές συγκεντρώσεις κομμάτων, ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας στον Alpha παρατήρησε εισαγωγικώς ότι «εδώ υπάρχουν ζητήματα που έχουν να κάνουν, πέρα από την αυτονόητη τήρηση που οφείλουμε όλοι απέναντι στο νόμο, και με την κοινωνική ευθύνη και το κοινωνικό μήνυμα. Είναι αυτονόητο», υπογράμμισε, «ότι θα πρέπει σε μια τέτοια δύσκολη στιγμή για τη χώρα και την κοινωνία, όπου οι πολίτες αναγκάζονται να περιορίζουν τις ελευθερίες τους συστηματικά, θα πρέπει οι πολιτικοί ταγοί του τόπου να δίνουν το σωστό υπόδειγμα προς όλους -και για αυτό άλλωστε θα κριθούν».

«Η πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι να επιβάλει με οποιοδήποτε τρόπο μέτρα αυταρχικά»

«Η πρόθεση της κυβέρνησης», διευκρίνισε ο υπουργός Επικρατείας, «δεν είναι να επιβάλει με οποιοδήποτε τρόπο μέτρα αυταρχικά. Θα υπάρξει για τα νομίμως λειτουργούντα κόμματα, για τα κοινοβουλευτικά κόμματα μια λελογισμένη ανοχή. Οι βουλευτές κατά την άσκηση των καθηκόντων τους έχουν ένα ειδικό καθεστώς προστασίας σε ό,τι αφορά την κίνηση, άρα μπορούν να κινούνται πέρα από τους υφιστάμενους περιορισμούς», είπε και πρόσθεσε:

«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει μεγάλους συγχρωτισμούς, οι εικόνες που βλέπουμε (σ.σ. ήταν εκείνη τη στιγμή σε εξέλιξη η συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Πάρκο Ελευθερίας) είναι κατά την άποψή μου περιορισμένης συγκέντρωσης, όλοι θα κριθούμε. Εν πάση περιπτώσει σημαντικό είναι να υπάρχει ισορροπία στα πράγματα έτσι ώστε και να μην έχουμε τις εικόνες μαζικού συγχρωτισμού και από την άλλη πλευρά να υπάρξει μια ειδική τιμή εκ μέρους των πολιτικών κομμάτων». Κλείνοντας δε, τη σχετική απάντηση, μετέφερε την αίσθησή του ότι «όλα τα κόμματα θα επιδείξουν κοινωνική ευθύνη έτσι ώστε να μην έχουμε σκηνές, οι οποίες θα είναι προσβλητικές για τους πολίτες».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις