Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Χριστούγεννα Γαλλία – Amazon: Εκστρατεία κατά των αγορών
ΚΟΣΜΟΣ

Χριστούγεννα Γαλλία – Amazon: Εκστρατεία κατά των αγορών

Χριστούγεννα Γαλλία - Amazon: «Είναι μια θετική εκστρατεία υπέρ των κοντινών μας καταστημάτων και ενός πιο βιώσιμου διαδικτυακού εμπορίου», δήλωσε ο Γάλλος βουλευτές Ματιέ Ορφελέν

Χριστούγεννα Γαλλία – Amazon: Βουλευτές της αριστεράς και οικολόγοι στη Γαλλία, όπως η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό, προσωπικότητες του πολιτισμού και ενώσεις υπογράφουν μια εκστρατεία που ξεκίνησε σήμερα στο διαδίκτυο με την οποία καλούν τους πολίτες να αποφύγουν να κάνουν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους μέσω του ιστότοπου Amazon. «Αγαπημένε Άγιε Βασίλη, φέτος δεσμευόμαστε σε #ΧριστούγενναΧωρίςAmazon», αναφέρουν οι υπογράφοντες. Μεταξύ των οργανώσεων που συνυπογράφουν την αίτηση είναι η Greenpeace, η France Nature Environment, αλλά και η συνομοσπονδία εμπόρων της Γαλλίας, όπως και ο κινηματογραφιστής Σιρίλ Ντιόν, η συγγραφέας Κριστίν Ορμπάν και άλλοι καλλιτέχνες και προσωπικότητες του πολιτισμού. Οι υπογράφοντες παρουσιάζουν με μελανά χρώματα τις κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις της Amazon, ενώ καλούν τους πολίτες να προτιμήσουν τα κοντινά τους καταστήματα ή την κυκλική οικονομία για τα χριστουγεννιάτικα δώρα τους.

«Δεν είναι απλώς μια έκκληση να μην κάνουμε παραγγελίες μέσω του Amazon, είναι μια θετική εκστρατεία υπέρ των κοντινών μας καταστημάτων και ενός πιο βιώσιμου διαδικτυακού εμπορίου», δήλωσε ο Γάλλος βουλευτές Ματιέ Ορφελέν. Η αίτηση ζητεί επίσης την υιοθέτηση νόμων που θα περιορίζουν την ανάπτυξη του γίγαντα του διαδικτυακού εμπορίου στη Γαλλία. Εξάλλου, σε μια ξεχωριστή κίνηση, με άρθρο τους πολιτικοί, συνδικαλιστές, εκδότες και βιβλιοπώλες ζητούν από τη γαλλική κυβέρνηση να επιβάλει έκτακτο φόρο στις πωλήσεις του Amazon, υπογραμμίζοντας “ την άμεση ανάγκη να σταματήσει η επέκταση του γίγαντα του διαδικτυακού εμπορίου”.

Βεράν: «Είναι νωρίς για να προσδιοριστεί πότε θα αρθεί το εθνικό lockdown»

Από εκεί και πέρα ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας Ολιβιέ Βεράν δήλωσε σήμερα ότι δεν μπορεί να προσδιορίσει πότε θα αρθεί το εθνικό lockdown. Η εθνική καραντίνα επιβλήθηκε στη χώρα στις 30 Οκτωβρίου, αρχικά για μια περίοδο ενός μήνα. Όπως είπε ο Βεράν στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM, οι περιορισμοί στις μετακινήσεις δεν θα αρθούν την 1η Δεκεμβρίου, επαναλαμβάνοντας αυτό που είχε πει ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ την περασμένη εβδομάδα.

Ωστόσο, σημείωσε ο Βεράν, η χώρα ανακτά τον έλεγχο επί της πανδημίας, αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς για να ισχυριστεί κάποιος ότι σημείωσε νίκη. “Βρισκόμαστε σε μια φάση, όπου υποχωρεί η πανδημία, ακόμη και αν αυτή βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα”, τόνισε στο δίκτυο, μια ημέρα, αφότου ο ημερήσιος αριθμός των νέα κρουσμάτων έπεσε σε χαμηλό μηνός και πλέον. Σύμφωνα με τον υπουργό, ο ιός διασπείρεται με λίγο μικρότερη ταχύτητα σε σχέση με την έναρξη της απαγόρευσης της κυκλοφορίας και στη συνέχεια του εθνικού lockdown τον περασμένο μήνα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις