Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

22

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Κοινωνικό μέρισμα 2020 δικαιούχοι: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις
ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Κοινωνικό μέρισμα 2020 δικαιούχοι: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Κοινωνικό μέρισμα 2020 δικαιούχοι: Στην ενίσχυση των αδύναμων νοικοκυριών προχωρά η κυβέρνηση δίνοντας κοινωνικό μέρισμα - Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα καταβληθεί στα μέσα Δεκεμβρίου, όπως συνέβη άλλωστε και πέρυσι.

Κοινωνικό μέρισμα 2020 δικαιούχοι: Κλεισμένη υπόθεση θεωρείται πλέον η καταβολή του Κοινωνικού Μερίσματος 2020 στα ευάλωτα νοικοκυριά της χώρας. Η είδηση για το Κοινωνικό Μέρισμα επιβεβαιώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, ο οποίος προανήγγειλε ότι μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει ενισχύσεις για τα αδύναμα νοικοκυριά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το Κοινωνικό Μέρισμα 2020 θα δοθεί περί μέσα Δεκεμβρίου, επομένως οι αιτήσεις θα ανοίξουν στο αμέσως προηγούμενο διάστημα.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέσα από την πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr (σήμερα φέρει την ένδειξη «Κοινωνικό Μέρισμα 2019») η οποία θα φέρει τον τίτλο «Κοινωνικό Μέρισμα 2020».

Κοινωνικό Μέρισμα 2020: Ποιοι οι δικαιούχοι

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΑΝΤ1 δήλωσε ότι το Κοινωνικό Μέρισμα 2020 θα δοθεί πριν από τα Χριστούγεννα σε οικονομικά ευάλωτους πολίτες και οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν από τον Πρωθυπουργό την επόμενη εβδομάδα. Διευκρίνισε πάντως, ότι μέσα στον σχεδιασμό δεν συμπεριλαμβάνονται αυτή τη φορά οι υγειονομικοί.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει αποσαφηνιστεί το ποιοι θα είναι ακριβώς οι δικαιούχοι.

Το επικρατέστερο σενάριο, ωστόσο, είναι να λάβουν το Κοινωνικό Μέρισμα:

οι μακροχρόνια άνεργοι (που δεν λαμβάνουν επίδομα)

οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

όσοι έχασαν τις θέσεις εργασίας τους στο διάστημα της πανδημίας

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ, διευκρίνισε πάντως ότι το Κοινωνικό Μέρισμα 2020 θα το λάβουν άνθρωποι που μέχρι σήμερα, κατά το ξέσπασμα της πανδημίας, δεν ενισχύθηκαν από άλλο επίδομα.
Δειτε ακόμη
Έρχεται υποχρεωτική μείωση ενοικίου – Πότε θα δοθεί το κοινωνικό μέρισμα
Άνοιξε η πλατφόρμα για τις δηλώσεις εργαζομένων σε αναστολή – Αναλυτικές οδηγίες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις