Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΝΒΑ – μεταγραφές: Αλλαγές στα 2-way
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΝΒΑ – μεταγραφές: Αλλαγές στα 2-way

ΝΒΑ - μεταγραφές: Ευκαιρία να έχουν περισσότερες επιλογές αποκτούν οι ομάδες του “μαγικού κόσμου” ενόψει της ιδιαίτερα δύσκολης σεζόν που έρχεται

ΝΒΑμεταγραφές: Σε μία κίνηση που θα βοηθήσει αρκετά τις ομάδες του προχώρησε το NBA. Πιο συγκεκριμένα, η διοίκηση της Λίγκας αποφάσισε να αλλάξει όσα ισχύουν για τα «Two-way» συμβόλαια. Πιο συγκεκριμένα, έως τώρα τα εν λόγω συμβόλαια έδιναν την δυνατότητα σε αρκετούς αθλητές να μπορέσουν να αγωνιστούν στην διοργάνωση, όμως είχαν αρκετούς περιορισμούς. Κάτι που θα αλλάξει από τη νέα σεζόν. Εως τώρα ένα αθλητής με «two-way» συμβόλαιο αγωνιζόταν στην θυγατρική ομάδα κάποιου συλλόγου στην G-League και μπορούσε να κληθεί από τους συλλόγους όποτε χρειαζόταν.

Για παράδειγμα ο Κώστας Αντετοκούνμπο αγωνιζόταν στους Σάουθ Μπέι Λέικερς. Kαι η ομάδα του Λος Άντζελες μπορούσε να τον χρησιμοποιήσει στο NBA έως 45 μέρες. Οι ομάδες δηλαδή μπορούσαν να καλύψουν τα κενά τους και τις ανάγκες τους με αυτά τα συμβόλαια. Όμως μπορούσαν να το κάνουν για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ετσι, οι διοικούντες το ΝΒΑ αποφάσισαν να το αλλάξουν αυτό ενόψει της δύσκολης σεζόν.

ΝΒΑ – μεταγραφές: Οι νέοι κανόνες

Πλέον, κάθε ομάδα θα μπορεί να υπογράψει δύο παίχτες με «two-way» συμβόλαια και να τους  χρησιμοποιήσει σε έως και 50 αγώνες. Χωρίς πλέον να υπάρχει κάποιος χρονικός περιορισμός. Ενώ, θα αυξηθούν και οι απολαβές των παιχτών με τα εν λόγω συμβόλαια. Μέχρι στιγμής, ένας αθλητής μπορούσε να λάβει μάξιμουμ 410.796 δολάρια, όμως αυτό θα αλλάξει και θα μπορούν να λάβουν έως και 449.115 δολάρια. Πάντως, η Λίγκα ξεκαθάρισε στις ομάδες, ότι για να χρησιμοποιήσουν τα συμβόλαια θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 15 παίχτες στο ρόστερ τους. Έτσι, κάθε σωματείο θα μπορεί να έχει ένα ρόστερ 17 παιχτών στην σεζόν και θα μπορούν να καλύψουν όλες τους τις ανάγκες σε μία απαιτητική σεζόν.

Δείτε ακόμη:

Και η Βρετανία μετά τη Ρωσία διεκδικεί το Euro 2021
Διπλό 1-0 στην Πορτογαλία με Καντέ η Γαλλία
Τσιμίκας: Στο γήπεδο την ανωτερότητά μας!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις