Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Εθνική – Nations League: Το καθήκον της
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εθνική – Nations League: Το καθήκον της

Εθνική - Nations League: Επαγγελματικό διπλό 2-0 στη Μολδαβία με Μπακασέτα-Φορτούνη η “γαλανόλευκη” και φουλ για νίκη πρωτιάς με Σλοβενία!

ΕθνικήNations League: Έκανε αυτό που έπρεπε η Εθνική! Η Ελλάδα αποχώρησε νικήτρια με 2-0 από την Μολδαβία. Το παιχνίδι ξεκίνησε με την «γαλανόλευκη» να έχει τον πλήρη έλεγχο. Κράτησε μπάλα και προσπάθησε να βρει τα κενά της άμυνας των γηπεδούχων. Έκανε φάσεις και προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Ναμάσκο, όμως η Μολδαβία είχε κλειστεί πίσω και προσπάθησε να διατηρήσει το μηδέν.

Η Εθνική κατάφερε να ξεκλειδώσει την άμυνα των Μολδαβών. Στο 32’ ο Μπακασέτας έδωσε την μπάλα στον Φορτούνη και εκείνος με ένα συστημένο σουτ έκανε το 0-1. Το γκολ έδωσε ώθηση στην ομάδα, που έπαιξε ακόμα πιο επιθετικά. Στο 41’ άλλαξαν οι ρόλοι και ο Μπακασέτας ήταν αυτός που σκόραρε με κοντινό σουτ. Έτσι, η Εθνική οδηγήθηκε στα αποδυτήρια, έχοντας το προβάδισμα.

Εθνική – Nations League: Το β΄ ημίχρονο

Στο β’ μέρος, το παιχνίδι συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό. Η Ελλάδα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και κυνήγησε και τρίτο γκολ. Έκανε φάσεις και θα μπορούσε να είχε αυξήσει την διαφορά της. Η Μολδαβία άρχισε να ανεβαίνει στο γήπεδο και προσπάθησε να απειλήσει την Ελλάδα, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έριξε την απόδοση του και γύρισε την μπάλα πιο συντηρητικά. Ενώ, έκανε και διατήρηση δυνάμεων ενόψει του «τελικού» με την Σλοβενία. Πάντως, είχε μερικές καλές στιγμές ακόμα, με κυριότερες αυτές του Γιακουμάκη στα τέλη του αγώνα.

Το φίλμ του αγώνα:

ΓΚΟΛ: Φορτούνης 32’, Μπακασέτας 41’

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Φραν Γιόβιτς (Κροατία), Βοηθοί: Ίβιτσα Μόντριτς (Κροατία), Χρόβιε Ράντιτς (Κροατία)

Μολδαβία (Ενγκίν Φιράτ): Ναμάσκο, Ρέαμπτσιουκ, Αρμάς, Πόσμακ, Γιάρνταν, Ιονίτα (Μποϊτσούκ 83’), Τσεμποτάρου (Επουρεάνου 46’), Σπάταρου, Κόσιουκ (Καϊμακόφ 46’), Ράτα (Τούρτσαν 62’), Νταμάσκαν (Ντρος 71’).

Ελλάδα (Τζον Φαντ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Τσιμίκας (Κυριακόπουλος 62’), Τζαβέλλας, Χατζηδιάκος, Μαυρίας, Μπουχαλάκης, Ζέκα, Φορτούνης (Τζόλης 65’), Μπακασέτας, Λημνιός (Χατζηγιοβάνης 78’), Παυλίδης (Γιακουμάκης 78’).

Δείτε ακόμη:

Και η Βρετανία μετά τη Ρωσία διεκδικεί το Euro 2021
Διπλό 1-0 στην Πορτογαλία με Καντέ η Γαλλία
Τσιμίκας: Στο γήπεδο την ανωτερότητά μας!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις