Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Φόρμουλα 1 – Κωνσταντινούπολη: Γράφτηκε ιστορία
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Φόρμουλα 1 – Κωνσταντινούπολη: Γράφτηκε ιστορία

Φόρμουλα 1 - Κωνσταντινούπολη: Ο Χάμιλτον παρά τις δυσκολίες πήρε καρό σημαία και …ραμένο πάνω της το 7ο πρωτάθλημα, ιστορική ισοφάριση του ρεκόρ Σουμάχερ!

Φόρμουλα 1Κωνσταντινούπολη: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Χάμιλτον έγραψε ιστορία! Ο Βρετανός πιλότος της Μερσεντές πήρε μια μεγάλη νίκη στο Γκραν Πρι της Τουρκίας και κατέκτησε τον 7ο τίτλο του στην Φόρμουλα 1. Η νίκη ήρθε σε έναν αγώνα, που ο Χάμιλτον ξεκίνησε με αρκετές δυσκολίες και έτσι ισοφάρισε το ρεκόρ του θρύλου Μίκαελ Σουμάχερ.

Ο Σέρχιο Πέρεζ της Ρέισινγκ Πόιντ τερμάτισε στην 2η θέση. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ της Φεράρι  τον ακολούθησε στην 3η θέση και ανέβηκε στο podium. Μάλιστα, πέρασε στο τέλος τον συμπαίχτη του στην “σκουντερία”, Τσάρλς Λεκλέρκ, που έμεινε στην 4η θέση. Την ίδια ώρα, ο Λανς Στρολ που είχε την pole position, έκανε ένα πολύ καλό ξεκίνημα, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ετσι τερμάτισε στην 9η θέση.

Φόρμουλα 1 – Κωνσταντινούπολη: “Αδιανόητο”

Ο Χάμιλτον έκανε έναν φοβερό αγώνα και ολοκλήρωσε τον αγώνα με διαφορά 31.633 δευτερολέπτων από τους υπόλοιπους οδηγούς. Έτσι, έφτασε στην 94η νίκη της καριέρας του, που του χάρισε και τον παγκόσμιο τίτλο. Ο Βρετανός ήταν εμφανώς συγκινημένος από το αποτέλεσμα και πανηγύρισε με όλη την ομάδα του το πρωτάθλημα. Ο συμπαίχτης του Λιούις Χάμιλτον και έτερος διεκδικητής του τίτλου, Βάλτερι Μπότας, έκανε έναν πολύ κακό αγώνα και έμεινε εκτός δεκάδας (14η θέση).

Μετά το φινάλε, μέσω των δηλώσεων του, ο Χάμιλτον θέλησε να περάσει ένα μήνυμα. «Σε όλα τα παιδιά εκεί έξω, ονειρευτείτε το αδύνατο», σημείωσε ο παγκόσμιος πρωταθλητής. Και υπογράμμισε: «Οι εφτά τίτλοι είναι απλά κάτι αδιανόητο. Όμως, όταν δουλεύεις με ένα τόσο σπουδαίο γκρουπ ανθρώπων και εμπιστεύεται ο ένας τον άλλο, δεν υπάρχει τέλος σε αυτά που μπορείτε να πετύχετε μαζί». Κλείνοντας, τόνισε: «Νιώθω σαν να είμαι μόλις στην αρχή, είναι πραγματικά περίεργο».

Δείτε ακόμη:

Και η Βρετανία μετά τη Ρωσία διεκδικεί το Euro 2021
Διπλό 1-0 στην Πορτογαλία με Καντέ η Γαλλία
Τσιμίκας: Στο γήπεδο την ανωτερότητά μας!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις