Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κορονοϊός Αθήνα – Μπακογιάννης: Οφείλουμε να ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοϊός Αθήνα – Μπακογιάννης: Οφείλουμε να ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο

Κορονοϊός Αθήνα - Μπακογιάννης: Όλοι προσευχόμαστε για το καλύτερο αλλά οφείλουμε να ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο, ανέφερε

Κορονοϊός Αθήνα – Μπακογιάννης: Στην εκπομπή LIVE NEWS μίλησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, αναφορικά με την κατάσταση με την πανδημία στην Αθήνα και τις κινήσεις του δήμου προκειμένου να θωρακίσει, κατά το δυνατόν, την υγεία των πολιτών. «Όλοι προσευχόμαστε για το καλύτερο αλλά οφείλουμε να ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο. Ενδεχομένως να είναι ο πιο δύσκολος χειμώνας που έχει ζήσει η Αθήνα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρέπει ο καθένας μας να κάνει τη δουλειά του, αυτό προσπαθεί να κάνει και ο Δήμος Αθηναίων», ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης. «Έχει προχωρήσει ο δήμος με το Βοήθεια στο Σπίτι plus. Είναι ένα πρόγραμμα για βοήθεια στο σπίτι. Δεν θέλουμε κανένας να νιώθει μόνος. Οι πολίτες μπορούν να καλούν στο 210-3428745 και μπορούμε να μεταφέρουμε τρόφιμα, να φέρουμε φάρμακα, οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί ένας πολίτης που είναι μόνος του και έχει ανάγκη από βοήθεια στη διάρκεια του lockdown», εξήγησε ο κ. Μπακογιάννης.

Σχολιάζοντας ότι στη Θεσσαλονίκη γίνεται προετοιμασία χώρων ώστε να δεχτούν ασθενείς σε περίπτωση που δεν αντέξουν άλλο την πίεση τα νοσοκομεία, και το αν υπάρχει περίπτωση κάτι τέτοιο να γίνει και στην Αθήνα, ο ίδιος είπε ότι «Δεν είναι η ώρα ακόμα για αυτή τη συζήτηση. Έχουμε αξιοποιήσει τις λέσχες φιλίας του δήμου που λειτουργούν ως test centers, ένα από τα πολυιατρεία του λειτουργεί ως επίσης ως test center. Παράλληλα αναβαθμίζουμε την πρωτοβάθμια φροντίδα ώστε να αποσυμφορήσουμε τα νοσοκομεία. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στις απολυμάνσεις και την καθαριότητα, ώστε να προστατέψουμε κατά το δυνατόν την υγεία». Τέλος, μιλώντας για την απόφαση να μην γίνουν εκδηλώσεις στην επέτειο του Πολυτεχνείου ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι «Ο δήμος μιλάει τη γλώσσα της λογικής. Δυστυχώς φέτος δεν κάναμε Πάσχα, ούτε γιορτάσαμε τις εθνικές μας εορτές. Είναι ζήτημα προάσπισης της δημόσιας υγείας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις