Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ιατρικός σύλλογος Θεσσαλονίκης κορονοϊός: Θετικό πάνω από το 4% των γιατρών
ΕΛΛΑΔΑ

Ιατρικός σύλλογος Θεσσαλονίκης κορονοϊός: Θετικό πάνω από το 4% των γιατρών

Ιατρικός σύλλογος Θεσσαλονίκης κορονοϊός: Θετικό στον κορονοϊό πάνω από το 4% των γιατρών στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

Ιατρικός σύλλογος Θεσσαλονίκης κορονοϊός: Ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Τσάμης αναφέρθηκε στα στοιχεία από τα τεστ κορονοϊού στους γιατρούς της πόλης, αλλά και στο κάλεσμα για την συμμετοχή σε πορεία την 17η Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο Radio North 98 ο κ. Τσάμης άσκησε σκληρή κριτική στο κάλεσμα της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης για συμμετοχή σε πορεία στις 17 Νοεμβρίου. «Αν έχεις προτεραιότητα να κάνεις μια επίδειξη ανόητης ιδεολογικής προσήλωσης, τότε απέχεις από την πλειονότητα των γιατρών. Και πρέπει να ξέρετε ότι -παρά τους βαρύγδουπους τίτλους- εδώ πρόκειται καθαρά για σωματείο – σφραγίδα, που είναι λάθος να δίνεται μεγαλύτερη έκταση σ΄αυτά που λέει. Εδώ γίνεται μια προσπάθεια κάποιες ασημαντότητες να φανούν σημαντικές», ανέφερε σχετικά.

Κληθείς να σχολιάσει τον ισχυρισμό των εκπροσώπων της ΕΝΙΘ πως ως γιατροί μπορούν να εφαρμόσουν σωστά μέτρα προστασίας στη διάρκεια της πορείας σημείωσε: «Το πρόβλημα δεν είναι τι θα κάνω ατομικά εγώ ή κάποιος άλλος. Το πρόβλημα είναι ποιο είναι το μήνυμα, που φτάνει σε κάθε συμπολίτη μας. Και το μήνυμα που φτάνει σε κάθε συμπολίτη είναι ότι εκδηλώσεις – συναθροίσεις μπορεί να γίνονται χωρίς κίνδυνο. Αυτό λοιπόν δεν ισχύει! Κάθε είδους συνάθροιση, από τις μικρές οικογενειακές συναντήσεις μέχρις τις μεγάλες, που γίνονται για λόγους πολιτικούς, θρησκευτικούς, αθλητικούς, κοινωνικούς, μουσικούς και δεν ξέρω τι άλλο, σήμερα στη Θεσσαλονίκη, είναι επικίνδυνη».

Αναφορικά με τα αποτελέσματα των τεστ, που γίνονται για τρίτη ημέρα στους γιατρούς του ΙΣΘ από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, δήλωσε: «Ανάμεσα σε 200 συναδέλφους, που προσήλθαν να εξεταστούν είχαμε ένα 4%-4,5% θετικά αποτελέσματα». Τόνισε επίσης πως άλλοι τόσοι γιατροί, περίπου 200 δηλαδή, διαφόρων ειδικοτήτων, βρίσκονται ήδη στη διάθεση του ΕΣΥ: «Είναι πλέον στα χέρια των υγειονομικών περιφερειών και του υπουργείου για το πώς θα αξιοποιηθούν».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις