Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Prison Break season 6: Ο “Μάικλ” απογοήτευσε τα εκατομμύρια των φανατικών
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Prison Break season 6: Ο “Μάικλ” απογοήτευσε τα εκατομμύρια των φανατικών

Prison Break season 6: Αν ερωτευτήκατε έναν πλασματικό στρέιτ χαρακτήρα αυτό είναι δικό σας θέμα, αναφέρει ο 48χρονος ηθοποιός στην ανάρτησή του

Prison Break season 6: Ο πρωταγωνιστής του Prison Break, Wentworth Miller δήλωσε ότι παραιτείται από τη δημοφιλή σειρά επειδή δεν θέλει να υποδύεται πλέον στρέιτ χαρακτήρες.Ο ηθοποιός που έκανε coming out ως γκέι το 2013 έγινε γνωστός ως Michael Scofield στη σειρά του Fox που ξεκίνησε το 2005. Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, αφού ευχαρίστησε τους φαν του και σχολίασε το bullying που υφίσταται η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, αποκάλυψε ότι, μετά από 5 κύκλους, δεν σκοπεύει να επιστρέψει σε μια πιθανή αναβίωση της σειράς.

Μέχρι και τον περασμένο Ιανουάριο το Fox άφηνε να εννοηθεί ότι μπορεί και γυριζόταν στο μέλλον μια έκτη σεζόν ή μια μίνι σειρά που θα ακολουθούσε την ιστορία των κεντρικών χαρακτήρων του Prison Break. Σύμφωνα με το TVLine, ωστόσο, μια πηγή από το κανάλι δήλωσε πως δεν υπάρχει προς το παρόν ενεργός σχεδιασμός για ένα προτζεκτ PB.

Όχι άλλος Michael

«Τέλος το Prison Break. Επίσημα. Απλώς δεν θέλω να παίζω πια στρέιτ χαρακτήρες. Οι ιστορίες τους έχουν ειπωθεί ξανά και ξανά. Όχι άλλος Michael. Αν είσαι φαν της σειράς και ήλπιζες για νέες σεζόν, καταλαβαίνω την απογοήτευσή σου. Λυπάμαι».

Στη συνέχεια ο ηθοποιός επανήλθε με νέα ανάρτηση όπου εξηγούσε περισσότερα γι’ αυτή του την απόφαση:«Τόσα πολλά μηνύματα υποστήριξης και ενθάρρυνσης! Σας ευχαριστώ. Δεν λέω ότι οι γκέι ηθοποιοί (οι γκέι άντρες, συγκεκριμένα) πρέπει να παίζουν μόνο γκέι ρόλους. Μιλούσα για τον εαυτό μου. Σε αυτό το σημείο στη ζωή μου και στην καριέρα μου, είναι αυτό που αισθάνομαι ενδιαφέρον και σωστό. Θέλω να δω περισσότερους γκέι ρόλους να παίζονται από γκέι ηθοποιούς. Υπάρχει διαφορά ως προς την απόδοση του ρόλου, κατά τη γνώμη μου. Το “Prison Break” ήταν μια πρόκληση, εντός και εκτός οθόνης. Κανείς δεν μου ζήτησε να θάψω την ομοφυλοφιλία μου για χάρη της σειράς. Είχα όμως ήδη λάβει αρκετά μηνύματα από το Χόλιγουντ, την ευρύτερη κουλτούρα, τα σχολεία στα οποία φοίτησα, την οικογένειά μου, ότι ρίσκαρα να χάσω προνόμια. Μία από τις ειρωνείες της “ντουλάπας” είναι ότι έγινα φυλακισμένος του εαυτού μου. Δεν έκανα καριέρα στο “Pose” ή στο “Looking”.

Δεν λειτούργησε έτσι. Έχω ασχοληθεί πολύ με το είδος της δράσης και της περιπέτειας και αυτά συνοδεύονται από διαφορετικό fanbase. Εκεί υπάρχει και μια ομοφοβική υποομάδα, και τα σκατά τους ξεπλένονται στην ακτή μου. Θάβουν τον “Michael” αλλά έχουν πρόβλημα μαζί μου. […] Θα προτιμούσαν να μείνω σιωπηλός, να μη μιλάω. Όχι. Η ομοφυλοφιλία μου διαγράφηκε σε μεγάλο βαθμό (από εμένα), τις πρώτες δεκαετίες της καριέρας μου. Τώρα επιθυμώ να εστιάσω σε αυτή με τρόπο που να μην την παραβλέπω ούτε εγώ ούτε κανείς άλλος»

Η πρόσφατη ανάρτηση του Ντόμινικ Πάρσελ

Ο πρωταγωνιστής, Ντόμινικ Πάρσελ, επιβεβαίωσε πάντως πρόσφατα πως η σειρά θα επιστρέψει για 6η σεζόν. Ο 50χρονος ηθοποιός ενημέρωσε τους οπαδούς του για την εξέλιξη αυτή, μέσω του λογαριασμού του στο Instagram, απαντώντας στις φήμες που είχαν ακουστεί και τονίζοντας πως το «Prison Break» θα επιστρέψει, παρά τους ισχυρισμούς πως κάτι τέτοιο δεν ήταν στα σκαριά.

Αναρτώντας μια selfie του, έγραψε: «Φήμη νούμερο 1: Είμαι μεγάλος. Ναι, είμαι 50 χρονών… Φήμη νούμερο 2. Είμαι φαλακρός. Όχι, έχω μαλλιά απλά ο κόσμος απαιτεί να τα ξυρίζω. Φήμη νούμερο 3. α υπάρξει 6ος κύκλος Prison Break. Ναι… Φήμη νούμερο 4. Συμπαθώ τους ανθρώπους; Όχι, Όχι τις μάζες. Σίγουρα όχι».

Να σημειωθεί πως το Prison Break έπαιξε για πέντε σεζόν με τις 4 πρώτες να προβάλλονται μεταξύ 2005 και 2009, προτού βγει η τελευταία το 2017. Στη δραματική σειρά πρωταγωνίστησε ο Γουέντγουορθ Μίλερ ως Μάικλ Σκόφιλντ ενώ ο Ντόμινικ Πάρσελ έπαιξε τον αδερφό του Λίνκολν Μπάροους, με την σειρά να επικεντρώνεται στο σχέδιο του Μάικλ να βοηθήσει τον Λίνκολν να δραπετεύσει από την φυλακή αφότου καταδικάστηκε σε θάνατο για έγκλημα που δεν είχε διαπράξει.

Η 5η σεζόν ήταν μια συνέχεια με τον Μάικλ να επιστρέφει από τους νεκρούς καθώς παλεύει να πάρει πίσω την ταυτότητά του και να σκοτώσει τον «Ποσειδώνα», τον υπεύθυνο για την εξαφάνισή του. Η σειρά ολοκληρώθηκε με τον Μάικλ να αρνείται να γίνει μέλος της CIA, προκειμένου να ζήσει μια φυσιολογική ζωή με τη σύζυγό του Σάρα και τον γιο τους, Μάικ.

Το φανατικό κοινό του Prison Break

To αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox υποστήριξε το Prison Break δημιουργώντας μία τεράστια διαφημιστική καμπάνια. Ενδεικτικά, το πρώτο επεισόδιο της σειράς παρακολουθήθηκε από 10.500.000 τηλεθεατές, νούμερο που η Fox είχε να δει από την εποχή  του Melrose Place και του Αlly McBeal σε καλοκαιρινή περίοδο.

Οι New York Times, χαρακτήρισαν το Prison Break ως μια από τις πιο πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες νέες τηλεοπτικές σειρές και το περιοδικό Entertainment Weekly το αποκάλεσε «ένα από τα καλύτερα νέα σόου για το 2005».  Στον αντίποδα η  Washington Post άσκησε κακή κριτική για την «ζοφερή προσποίηση» και τις «τσιτωμένες ερμηνείες».

Η σειρά όπως και να΄χει κράταγε περίπου 10 εκατομμύρια τηλεθεατές ανά εβδομάδα σε αγωνία για το τι θα γίνει….

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις