Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ατομική άθληση – Τι ισχύει: Τι ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς
ΕΛΛΑΔΑ

Ατομική άθληση – Τι ισχύει: Τι ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Ατομική άθληση - Τι ισχύει: Ποια επιπλέον μέτρα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς για την άθληση το βράδυ

Ατομική άθληση – Τι ισχύει: Νέα πιο αυστηρά μέτρα lockdown ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, με ισχύ από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, επιβάλλεται σε όλη τη χώρα απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, με εξαιρέσεις λόγους εργασίας, υγείας και συνοδείας κατοικίδιου κοντά στην οικία. Ο λόγος του περιορισμού βασίζεται στη διαπίστωση ότι πραγματοποιούνται περιττές μετακινήσεις κυρίως σε οικίες πολιτών που αυξάνουν την κινητικότητα και άρα διευκολύνουν τη μετάδοση του ιού.

Αυτό σημαίνει ότι ο κωδικός 6 στο SMS που αποστέλλεται στο 13033 δεν θα αφορά την ατομική άθληση, αλλά μόνο τη βόλτα με το κατοικίδιο. Σε ό,τι αφορά την ατομική άθληση, ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι αυτή δεν αφορά στην άθληση – προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων, αλλά αυστηρά και μόνο στην ατομική άθληση σε συνθέσεις έως τρία άτομα και με ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κατά προτίμηση κοντά στην οικία των πολιτών.

Επανέλαβε πως το κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπονται, πόσω μάλλον που η Επιτροπή των Επιδημιολόγων ομόφωνα απέρριψε το σχετικό αίτημα, βασισμένη τόσο σε επιδημιολογικά αλλά και σε κριτήρια αποφυγής περιττών μετακινήσεων.

“Οι επόμενες εβδομάδες παραμένουν ιδιαίτερα κρίσιμες. Αναγνωρίζουμε την κόπωση όλων μας. Ωστόσο είμαστε σε ένα κομβικό σημείο, που χρειάζεται να οπλιστούμε με υπομονή και επιμονή για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλο και να αντιμετωπίσουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Περιορίζοντας την περιττή κινητικότητα σε όλη τη χώρα, περιορίζουμε τη μεταφορά, τη μετάδοση του ιού, περιορίζουμε τις πιθανότητες για νέα clusters, νέες συρροές, νέους επιδημιολογικούς πολλαπλασιαστές”, κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις