Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΟΧΕ – πανδημία: Πίεση για επανεκκίνηση
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΟΧΕ – πανδημία: Πίεση για επανεκκίνηση

ΟΧΕ - πανδημία: Ζητάει εξαίρεση από τα μέτρς  για την Χάντμπολ Πρέμιερ και την Α1 Χάντμπολ γυναικών με… τυράκι τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των ομάδων

ΟΧΕπανδημία: Συνεχίζει τις προσπάθειες της η ΟΧΕ για την επιστροφή στην αγωνιστική δράση. Θυμίζουμε, η ελληνική ομοσπονδία έχει κάνει εδώ και αρκετό και καιρό γνωστές τις θέσεις της για την διακοπή των πρωταθλημάτων. Ενώ, έχει ήδη στείλει επιστολή στους αρμόδιους φορείς και στην πολιτεία. Μέσω της επιστολής τους είχαν ζητήσει να γίνει εξαίρεση των μέτρων για την Χάντμπολ Πρέμιερ και την Α1 Χάντμπολ γυναικών. Μάλιστα, είχαν αναφερθεί και στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των ομάδων.

Παράλληλα, η επιστολή έχει σταλεί ξανά έπειτα από τις απαραίτητες τροποποιήσεις. Η ΟΧΕ είχε επικοινωνήσει με όλους τους υπεύθυνους των ομάδων των μεγάλων κατηγοριών, όπου και είχε διατυπωθεί η κοινή επιθυμία για επιστροφή στην αγωνιστική δράση. Όμως, είχαν δηλώσει τον προβληματισμό τους αναφορικά με τα έξοδα, που θα υπάρξουν για τα εβδομαδιαία τεστ κορωνοϊού. Ενώ, είχαν ενημερώσει σχετικά και τους ΠΣΑΧ (Σωματείο Αθλητών Χάντμπολ) και ΣΥΠΧΕ (Σωματείο Προπονητών Χάντμπολ).

ΟΧΕ – πανδημία: Κατά γράμμα τα πρωτόκολλα

Μάλιστα, η Ελληνική Ομοσπονδία αναφέρει, πως τα κλαμπ έχουν τηρήσει κατά γράμμα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που έχουν εγκριθεί από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τον ΕΟΔΥ. Έτσι, η ΟΧΕ χρειάζεται την οικονομική στήριξη των σωματείων και της πολιτείας, ώστε να καλυφθούν τα έξοδα για την διεξαγωγή των εβδομαδιαίων τεστ. Θυμίζουμε, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ είχε βοηθήσει τις ομοσπονδίες-μέλη της, παρέχοντας τεστ για τις εθνικές ομάδες ενόψει των προκριματικών αγώνων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος χειροσφαίρισης.

Δείτε ακόμη:

Βράζει με Ζόρντι ο Λιόλιος και με το δίκιο του!
Ο Ολλανδός για όλους και όλα στην εθνική ομάδα
Διάσωση ζητούν οι αθλητές πόλο, βόλεϊ, χάντμπολ!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις