Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Εθνική – φιλικό: Χρήσιμα συμπεράσματα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εθνική – φιλικό: Χρήσιμα συμπεράσματα

Εθνική - φιλικό: Η Ελλάδα επιβλήθηκε 2-1 της Κύπρου και έδωσε την ευκαιρία στον Φαντ Σχιπ για να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει Nations League

Εθνικήφιλικό: Επαγγελματική νίκη για την Εθνική μας ομάδα. Η Ελλάδα επικράτησε 2-1 της Κύπρου στην φιλική αναμέτρηση της Ριζούπολης. Το παιχνίδι ξεκίνησε με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να μπαίνει δυνατά και να κυνηγάει το γρήγορο γκολ. Το βρήκε τελικά στο  8’, με τον Τζόλη να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με την Εθνική και να κάνει το 1-0. Συνέχισε να έχει τον πλήρη έλεγχο και να απειλεί τους φιλοξενούμενους.

H Ελλάδα, μάλιστα, έφτασε και στην επίτευξη δεύτερου τέρματος. Στο 17’ ο Γιακουμάκης πέτυχε το πρώτο του γκολ στο ντεμπούτο του και έκανε το 2-0. Η Κύπρος δυσκολευόταν να κρατήσει την μπάλα και να αναπτυχθεί σωστά. Η “γαλανόλευκη” δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει το προβάδισμα και οδηγήθηκε στα αποδυτήρια, βρισκόμενη μπροστά στο σκορ.

Εθνική – φιλικό: Το β’ ημίχρονο

Στο β’ μέρος, ο Τζον Φαντ Σχιπ έκανε μαζεμένες αλλαγές και αυτό φάνηκε να επηρεάζει την εικόνα της Εθνικής μας. Έπεσε η απόδοση της και δυσκολεύτηκε να αναπτυχθεί σωστά. Η Κύπρος με την είσοδο του Κάστανου φάνηκε να παίζει πιο δημιουργικά. Κράτησε μπάλα και ανέβηκε μέτρα στο γήπεδο. Στο 58’ ο Ηλία εκμεταλλεύτηκε το κενό στην άμυνα της Ελλάδας και έκανε το 2-1. Το παιχνίδι από εκεί και μετά ήταν μοιρασμένο. Η Εθνική μας ομάδα προσπάθησε να δημιουργήσει κινδύνους, ενώ είχε και δοκάρι στο 67’ με τον Κουρμπέλη. Όμως, δεν μπόρεσε να αλλάξει κάτι στην εικόνα του αγώνα και έτσι η Ελλάδα πήρε τη νίκη.

Το φιλμ του αγώνα:

ΓΚΟΛ: Τζόλης 8’, Γιακουμάκης 17’, Ηλία 58’

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Χαρμ Όσμερς (Γερμανία), Έντουαρντ Μπέιτλινγκερ (Γερμανία), Ντόμινικ Σχααλ (Γερμανία)

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαντ Σχιπ): Μπάρκας, Μαυρίας (Ρότα 68’), Κουρμπέλης, Μιχαηλίδης, Τσιμίκας (Λυκογιάννης 46’), Ζέκα (Λαμπρόπουλος 46’), Μπακασέτας, Φορτούνης (Μπουχαλάκης 46’), Χατζηγιοβάνης, Τζόλης (Λημνιός 46’), Γιακουμάκης.

ΚΥΠΡΟΣ (Γιόχαν Βάλεμ): Δημητρίου, Χ.Κυριάκου, Χ.Σιέλης (Παπαφώτης 76’), Ν. Ιωάννου (Θ. Ιωάννου 62’), Κατελάρης (Καρό 46’), Χάμπος, Αντωνίου, Γκόγκιτς (Κάστανος 46’), Αρτυματάς, Πίττας, Ηλία (Τζιόνι 87’).

Δείτε ακόμη:

Βράζει με Ζόρντι ο Λιόλιος και με το δίκιο του!
Ο Ολλανδός για όλους και όλα στην εθνική ομάδα
Διάσωση ζητούν οι αθλητές πόλο, βόλεϊ, χάντμπολ!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις