Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πτώση ρωσικού ελικοπτέρου: Καταρρίφθηκε από πυρά αεράμυνας στην Αρμενία
ΚΟΣΜΟΣ

Πτώση ρωσικού ελικοπτέρου: Καταρρίφθηκε από πυρά αεράμυνας στην Αρμενία

Πτώση ρωσικού ελικοπτέρου: Σύμφωνα με την Αρμενία, τα πυρά προήλθαν από το Ναχατσιβάν, αυτόνομη Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν - Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείο Άμυνας

Πτώση ρωσικού ελικοπτέρου: Αγωνία επικρατεί τις τελευταίες ώρες καθώς καταρρίφθηκε ρωσικό ελικόπτερο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και να τραυματιστεί άλλος ένας. Το κέντρο διαχείρισης κρίσεων στην επαρχία Αραράτ της Αρμενίας έλαβε επέιγουσα κλήση ότι ρωσικό ελικόπτερο συνετρίβη και εξερράγη σε φαράγγι μεταξύ των χωριών Yeraskh και Paruyr Sevak.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, που επικαλείται η Αρμενία, το ρωσικό ελικόπτερο καταρρίφθηκε από το Ναχατσιβάν, αυτόνομη Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν. Ρωσικό ελικόπτερο MI-24 καταρρίφθηκε από πυρά αεράμυνας στην Αρμενία κοντά στον καταυλισμό Γιεράσχ, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Δύο μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν από την κατάρριψη του ελικοπτέρου που έπιασε φωτιά μετά την συντριβή του και ένα ακόμη τραυματίστηκε, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο. Η διοίκηση της 102ης ρωσικής στρατιωτικής βάσης διενεργεί έρευνα για να εντοπίσει την προέλευση των πυρών, τόνισε το ρωσικό υπουργείο.

Οι Αρμένιοι επιβεβαιώνουν την κατάληψη της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ναγκόρνο Καραμπάχ από τους Αζέρους

Οι αρμενικές δυνάμεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν έχουν πλέον υπό τον έλεγχό τους τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του θύλακα και οι αζερικές δυνάμεις πλησιάζουν στην πρωτεύουσα Στεπανακέρτ, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του ηγέτη του θύλακα.

Οι Αζέροι βγήκαν στους δρόμους του Μπακού χθες για να γιορτάσουν μετά την ανακοίνωση του προέδρου Ιλχάμ Αλίεφ πως οι δυνάμεις της χώρας του κατέλαβαν τη Σούσα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του θύλακα, όμως Αρμένιοι αξιωματούχοι διέψευσαν ότι η πόλη κατελήφθη.

Ωστόσο αυτό άλλαξε σήμερα. Ο Βαχράμ Πογκοσιάν, εκπρόσωπος του Αρμένιου ηγέτη του Ναγκόρνο Καραμπάχ, ανέφερε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook: «Μια αλυσίδα κακοτυχιών ακολουθεί και η πόλη Σούσι δεν τελεί υπό τον έλεγχό μας. Θα πρέπει να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας καθώς ο εχθρός είναι κοντά στο Στεπανακέρτ (την πρωτεύουσα)». Οι Αρμένιοι αποκαλούν τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του θύλακα Σούσι, ενώ οι Αζέροι την αποκαλούν Σούσα.

Ναγκόρνο Καραμπάχ νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις