Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Νίκη Τζο Μπάιντεν: Το εύστοχο σκίτσο των βρετανικών Times
ΚΟΣΜΟΣ

Νίκη Τζο Μπάιντεν: Το εύστοχο σκίτσο των βρετανικών Times

Νίκη Τζο Μπάιντεν: Ένα σκίτσο που φιλοτέχνησε ο Μόρτεν Μόρλαντ για τους σημερινούς «The Times» δείχνει τι ακριβώς... περιμένει τον Τζο Μπάιντεν όταν αναλάβει τα νέα του καθήκοντα ως πρόεδρος των ΗΠΑ

Νίκη Τζο Μπάιντεν: Ένα σκίτσο που έφτιαξε ο Μόρτεν Μόρλαντ για τους σημερινούς «The Times» δείχνει με τον πιο εύγλωττο τρόπο τι ακριβώς… περιμένει τον Τζο Μπάιντεν όταν αναλάβει τα νέα του καθήκοντα ως πρόεδρος των ΗΠΑ, μετά την ορκωμοσία του. Μερικά 24ωρα μετά τη νίκη του Δημοκρατικού υποψήφιου, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν δείχνει την παραμικρή πρόθεση να αποδεχθεί την ήττα του και δηλώνει αποφασισμένος να κινηθεί δικαστικά για να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα, ισχυριζόμενος ότι έγινε «νοθεία» από τους Δημοκρατικούς.

Η στάση του Αμερικανού προέδρου έχει πυροδοτήσει ένα σωρό σενάρια, με τα περισσότερα από αυτά να αποκλείουν την ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας. Πολλοί πιστεύουν ότι, αν και όταν αποφασίσει να αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο ο Τραμπ θα αφήσει πίσω του… συντρίμμια, και αυτήν την πεποίθηση εκφράζει το σκίτσο του Μόρλαντ στην βρετανική εφημερίδα.

Σε αυτό βλέπουμε έναν άνδρα με λευκό μαλλί, πιθανότατα τον Μπάιντεν, να στέκεται μέσα στο Οβάλ Γραφείο αντικρίζοντας μια εικόνα καταστροφής. Λερωμένοι τοίχοι, σπάσμένα έπιπλα, σκισμένες κουρτίνες, μια πεταμένη αμερικανική σημαία στο πάτωμα και σκουπίδια παντού συνθέτουν το «τοπίο» της προεδρίας Τραμπ. Κοιτάζοντας προσεκτικά το σκίτσο ανακαλύπτει κανείς απομεινάρια από τα στιγμιότυπα της τετραετούς θητείας του: Μπαστούνια γκολφ, ένα κινητό με ανοιχτή την εφαρμογή του Twitter και ένα μπουκάλι… χλωρίνη μέσα του. Ο ασπρομάλλης άνδρας κρατάει μια σφουγγαρίστρα και ένα κουβά με νερό και ετοιμάζεται να ξεκινήσει το… καθάρισμα, μια δύσκολη δουλειά που σίγουρα θα χρειαστεί όλες του τις δυνάμεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις