Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σούπερ Λιγκ – γήπεδα: Project “χωράφια”
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σούπερ Λιγκ – γήπεδα: Project “χωράφια”

Σούπερ Λιγκ - γήπεδα: Τα προβλήματα στα γήπεδα είναι αυξανόμενα και η διοργανώτρια αρχή θέλει να περιορίσει τους κακούς αγωνιστικούς χώρους

Σούπερ Λιγκγήπεδα: Την εξάλειψη των κακών αγωνιστικών χώρων επιδιώκει η Λίγκα. Τα προβλήματα στα γήπεδα είναι αυξανόμενα και η διοργανώτρια αρχή θέλει να περιορίσει τους κακούς αγωνιστικούς χώρους, ώστε να μην υπάρξουν τραυματισμοί των ποδοσφαιριστών. Μάλιστα, έχει ήδη κάνει κάποιες κινήσεις για να συμβεί αυτό. Το εν λόγω ζήτημα δεν είναι κάτι καινούριο, αφού υπάρχει αρκετά χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Παράλληλα, θα υπάρξουν εργασίες σε αρκετά γήπεδα στο διάστημα της διακοπής λόγω των εθνικών ομάδων. Ήδη ο Συνεταιρισμός σε συνεργασία με την τεχνική υποστήριξη της εταιρίας «STRI», έχει αποφασίσει τα γήπεδα, τα οποία χρειάζονται έργα. Η «Sports Turf Research Insitute» (STRI) έχει κυρίως συμβουλευτικό ρόλο, αφού εκείνη επισημαίνει στους υπεύθυνους τι χρειάζεται για να είναι έτοιμος ο χλοοτάπητας με βάση τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Σούπερ Λιγκ – γήπεδα: Η “STRI” και ο ρόλος της

Οι αρμοδιότητες της «Sports Turf Research Insitute» είναι οι εξής:
1. Παρέχει συμβουλές προετοιμασίας για όλα τα γήπεδα.
2. Εκτελεί τεστ απόδοσης στους αγωνιστικούς χώρους και προβαίνει στις ανάλογες συστάσεις.
3. Συμβουλεύει και  διασταυρώνει αν τα συνεργεία συντήρησης και διαχείρισης χλοοτάπητα είναι λειτουργικά.
4. Παρέχει υποστήριξη και συμβουλές καθ ‘όλη τη διάρκεια της σεζόν για τη συντήρηση, τη χρήση και τις εργασίες αποκατάστασης.
5. Επικοινωνεί και παρέχει συμβουλές σχετικά με τα θέματα επιδόσεων υψηλού κινδύνου ή υψηλής προτεραιότητας του γηπέδου.

Ακόμα, η STRI έχει ήδη κάνει την έρευνα της και έχει παραδώσει αναφορές για κάθε γήπεδο. Ενώ, έχει ήδη προσφέρει τις συμβουλές της στους ανθρώπους της Λίγκας. Την ίδια ώρα, υπεύθυνες για τα βελτιωτικά έργα στα γήπεδα είναι οι ίδιες οι ομάδες. Όμως, η Σούπερ Λιγκ έκανε γρήγορες κινήσεις για να υπάρξουν τα απαραίτητα έργα για την αντιμετώπιση των κακών αγωνιστικών χώρων.

Δείτε ακόμη:

Κατερίνα Στεφανίδη: «Φτάσανε να μας ζητούν πίσω τα λεφτά από τα μετάλλια»
Πέρασε από τη Ριζούπολη 3-1 τον Απόλλωνα ο ΠΑΟΚ
Πρόστιμο στους τρεις παίκτες του Ολυμπιακού που συμμετείχαν στο πάρτι της Συγγρού

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις