Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γερμανία – Τουρκία κορονοϊός: Κατηγορίες για αναξιόπιστη καταγραφή κρουσμάτων
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία – Τουρκία κορονοϊός: Κατηγορίες για αναξιόπιστη καταγραφή κρουσμάτων

Γερμανία - Τουρκία κορονοϊός: Όπως ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, από τις 9 Νοεμβρίου ισχύει και πάλι η ταξιδιωτική προειδοποίηση για το σύνολο της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένων πλέον και Αϊδινίου, Σμύρνης, Μούγλων και Αττάλειας.

Γερμανία – Τουρκία κορονοϊός: Αναξιόπιστο θεωρεί η γερμανική κυβέρνηση τον τρόπο καταγραφής των κρουσμάτων κορονοϊού στην Τουρκία και ακυρώνει από την επόμενη εβδομάδα την εξαίρεση που είχε αποφασίσει για τέσσερις τουριστικές περιοχές της χώρας. Όπως ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, από τις 9 Νοεμβρίου ισχύει και πάλι η ταξιδιωτική προειδοποίηση για το σύνολο της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένων πλέον και Αϊδινίου, Σμύρνης, Μούγλων και Αττάλειας. Σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου στο Facebook, αιτία για την αναστολή της εξαίρεσης, η οποία είχε τεθεί σε ισχύ τον περασμένο Αύγουστο, είναι το γεγονός ότι η Τουρκία συνεχίζει και πάλι να αναφέρει μόνο τα νέα κρούσματα κορονοϊού, τα οποία συνοδεύονται από συμπτώματα της νόσου Covid-19, και όχι τα ασυμπτωματικά.

«Έτσι», τονίζεται στην ανάρτηση, «απουσιάζει μια αξιόπιστη βάση δεδομένων για την αξιολόγηση της πραγματικής κατάστασης» της πανδημίας, η οποία αποτέλεσε και το υπόβαθρο της εξαίρεσης από την ταξιδιωτική προειδοποίηση. Ακόμη πάντως και η αρχική εξαίρεση δεν είχε επηρεάσει την ταξινόμηση συνολικά της Τουρκίας ως «περιοχής κινδύνου», διευκρινίζει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Γερμανία: Νέο ρεκόρ 21.506 μολύνσεων σε 24 ώρες

Στο μεταξύ στη Γερμανία ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 αυξήθηκε κατά 21.506 τις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας τα 619.089 ως εδώ, δείχνουν τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 166 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα να ξεπερνά πλέον τους 11.000 νεκρούς και να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 11.096, κατά τα στοιχεία του ινστιτούτου.

Είναι η δεύτερη ημέρα που καταγράφεται ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορονοϊού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις