Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τσάμπιονς Λιγκ – αγωνιστικό: Τεράστια νίκη η Λειψία
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τσάμπιονς Λιγκ – αγωνιστικό: Τεράστια νίκη η Λειψία

Τσάμπιονς Λιγκ - αγωνιστικό: Υπέταξε 2-1 την Παρί Σεν Ζερμέν που απειλείται με αποκλεισμό - Χαστούκι στη Γιουνάιτεντ η Μπασάκσεχιρ

Τσάμπιονς Λιγκ – αγωνιστικό: Τα κατάφερε έστω και δύσκολα η Λειψία! Οι «κόκκινοι ταύροι» νίκησαν 2-1 την Παρί Σεν Ζερμέν. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και έπιασαν στον «ύπνο» τους γηπεδούχους. Έπαιξαν επιθετικά και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ αμέσως. Στο 6’ ο Άνχελ Ντι Μαρία έκανε το 0-1. Ενώ, δέκα λεπτά αργότερα ο Αργεντίνος θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, ωστόσο αστόχησε από την άσπρη βούλα. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και κυνήγησαν την ισοφάριση. Τα κατάφεραν τελικά στο 42’, με τον Ενκουκού να κάνει το 1-1.

Στο β’ μέρος η Λειψία ανέβασε την απόδοση της και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Στο 57’ ο Φόρσμπεργκ έκανε το 2-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Η Παρί προσπάθησε να αντιδράσει και κυνήγησε το γκολ, ωστόσο τα πράγματα δυσκόλεψαν. Στο 73’ ο Γκουέγιε αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η Λειψία κατάφερε να διατηρήσει το υπέρ της σκορ. Μάλιστα, η Παρί τελείωσε το παιχνίδι με εννέα παίχτες χάρη στη  αποβολή του Κιμπέπε.  Με το αποτέλεσμα αυτό, οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην δεύτερη θέση με 6 βαθμούς, ενώ οι φιλοξενούμενοι στην τρίτη με τρεις.

Τσάμπιονς Λιγκ – αγωνιστικό: Άνετα η Τσέλσι

Μεγάλη νίκη για την Τσέλσι. Οι «μπλε» νίκησαν 3-0 την Ρεν. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν ορεξάτοι και να κυνηγούν το γρήγορο γκολ. Στο 10’ πήραν το προβάδισμα με γκολ του Βέρνερ. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και πίεσαν, όμως δεν μπορούσαν να διασπάσουν την άμυνα της Τσέλσι. Μάλιστα, οι «μπλε» κέρδισαν πέναλτι στο 40’ για χέρι του Ντάλμπερτ, ο οποίος αποβλήθηκε. Ο Βέρνερ ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το 2-0.

Στο β’ μέρος, οι γηπεδούχοι μπήκαν ξανά δυνατά και αύξησαν κι’ άλλο την διαφορά των τερμάτων τους. Στο 50’ ο Έϊμπραχαμ έκανε το 3-0. Η Ρεν προσπάθησε να πετύχει κάποιο γκολ, έπαιξε πιο ανοιχτά και έκανε φάσεις. Όμως, δεν κατάφερε να δημιουργήσει προβλήματα στους γηπεδούχους. Έτσι, η Τσέλσι βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ενώ η Ρεν στην τέταρτη θέση έχοντας ένα βαθμό.

Τσάμπιονς Λιγκ – αγωνιστικό: Η Γιουνάιτεντ και οι αλλοι

Στο ματς της αγωνιστικής, τη μεγάλη έκπληξη πέτυχε η Μπασάκσεχιρ, η οποία νίκησε 2-1 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Μπα 13’, Βίσκα 40’ – Μαρσιάλ 43’). Μάλιστα μετά τη λήξη του αγώνα άμεσα βγήκαν σε όλα τα βρετανικά ΜΜΕ ρεπορτάζ περί πιθανής απομάκρυνσης του Σόλσκιερ. Ο ίδιος ο Νορβηγός απέφυγε να σχολιάσει αλλά το πρόβλημα στις σχέσεις του με τη Γιουνάιτεντ είναι δεδομένο.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας, η Σεβίλλη νίκησε 3-2 την Κράσνονταρ (Ράκιτιτς 42’, Εν-Νεσίρι 69’,72’ – Σουλεϊμάνοφ 17’, Μπέργκ 21’ πεν.). Η Ζενίτ έμεινε ισόπαλη στο 1-1 κόντρα στην Λάτσιο (Γιερόκχιν 32’ – Σαϊσέδο 82’). Η Κλαμπ Μπριζ ηττήθηκε 0-3 από την Ντόρτμουντ (Αζάρ 14’, Χάλαντ 18’, 33’). Η Μπαρτσελόνα επικράτησε 2-1 της Ντιναμό Κιέβου (Μέσι 5’ πεν,, Πικέ 65’ – Τσιγκάνκοφ 65’). Η Φερεντσβάρος ηττήθηκε 1-4 από την Γιουβέντους (Μπολί 90’ – Μοράτα 7’,60’, Ντιμπάλα 73’, Ντβαλί 81’ αυτ.).

Δείτε ακόμη:

Μάχες για την πρόκριση σε τέσσερις ομίλους του Champions League
“Φοβισμένοι στην αρχή, Ολυμπιακός στην επανάληψη”
Σκέψεις για ανάθεση του Euro στην ΟΥΕΦΑ σύμφωνα με την “Parisien”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις