Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Εστίαση κορονοϊός: Γκρίνια και λουκέτα φέρουν τα μέτρα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εστίαση κορονοϊός: Γκρίνια και λουκέτα φέρουν τα μέτρα

Εστίαση κορονοϊός: Από τα ξημερώματα της Τρίτης θα ισχύουν νέα μέτρα σε όλη τη χώρα, αφού μπαίνει σε εφαρμογή το μερικό lockdown.

Εστίαση κορονοϊός: Η εκτόξευση κρουσμάτων και διασωληνωμένων, καθώς και η μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού που παρατηρείται σε αρκετές περιοχές της χώρας προκαλούν ανησυχία σε επιστήμονες και κυβέρνηση. Από τα ξημερώματα της Τρίτης θα ισχύουν νέα μέτρα σε όλη τη χώρα, αφού μπαίνει σε εφαρμογή το μερικό lockdown. Εικόνες με πολίτες σε καφετέριες και εστιατόρια θα αποτελούν παρελθόν, αφού η εστίαση θα παραμείνει κλειστή. Αρκετοί είναι αυτοί που πειθαρχούν και κατανοούν τα νέα μέτρα, χωρίς ωστόσο να σημαίνει ότι δεν υπάρχει γκρίνια από πολλούς, οι οποίοι δηλώνουν ότι δε θα τηρούν τα μέτρα.

Από τη μεριά τους οι επιχειρηματίες της εστίασης δηλώνουν αδικημένοι και μιλούν για ταφόπλακα στις επιχειρήσεις τους. Όπως λένε δε θα αντέξουν ένα δεύτερο lockdown, προειδοποιούν για λουκέτα και ανεργία, ενώ εκφράζουν την αντίθεσή τους στο κλείσιμο της εστίασης, αφού στα μαγαζιά τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας. Τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων είναι σταγόνα στον ωκεανό, όπως λένε οι καταστηματάρχες, αφού τα ελάχιστα χρήματα που θα πάρουν δε θα τους βοηθήσουν να καλύψουν τις υποχρεώσεις αλλά ούτε και τις τρύπες του προηγούμενου lockdown.

Παρόμοιες ανησυχίες εκφράζουν και επιχειρηματίες στη Θεσσαλονίκη. Η πόλη, όπου υπάρχει θεαματική αύξηση κρουσμάτων, είναι σε κρίσιμη κατάσταση, με πολλούς Θεσσαλονικείς να πειθαρχούν στα μέτρα, αρκετούς ωστόσο να συνεχίζουν τις επικίνδυνες συμπεριφορές. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε ότι φορούν τη μάσκα στις δημόσιες μετακινήσεις τους απλά για να αποφύγουν το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Δείτε ακόμη
Στο “κόκκινο” τα Ιωάννινα: 24 κρούσματα σε ιδιωτικό γηροκομείο
Δερμιτζάκης: «Να κρατήσει περισσότερο το lockdown»
Λοιμωξιολόγοι για κορονοϊό: Περιμένουμε 3.000 κρούσματα τη μέρα – Να κρατήσει περισσότερο το lockdown
«Μη με διασωληνώσετε, σας υπόσχομαι να αναπνέω καλύτερα» – Η σπαρακτική ανάρτηση νοσηλεύτριας
“Έκκληση” Μποτρίνι στον Μητσοτάκη – Μια ανάρτηση, γεμάτη απόγνωση και αγωνία
Κραυγή αγωνίας για την εστίαση – Αγωνία για χιλιάδες εργαζόμενους
Τι θα ισχύει από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου για delivery και take away

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις