Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Εστίαση κορονοϊός: Αγωνία για χιλιάδες εργαζόμενους
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εστίαση κορονοϊός: Αγωνία για χιλιάδες εργαζόμενους

Εστίαση κορονοϊός: Δριμύ κατηγορώ εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού

Εστίαση κορονοϊός: «Αιμορραγούν» χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι στον χώρο της εστίασης και του τουρισμού στη χώρα μας υπό την σκιά του lockdown λόγω κορωναϊού. Μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Χρήστος Τάτσης μίλησε για το κλίμα αγωνίας μέσα στο οποίο ζουν οι εργαζόμενοι σε καφέ και εστιατόρια στα Ιωάννινα μετά το καθολικό lockdown την πόλη, υπογραμμίζοντας πώς μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί αντισταθμικά μέτρα.

Από τη μεριά του ο  αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Χάρης Αηδονόπουλος τόνισε πως δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς τον κλάδο της εστίασης για την έξαρση των κρουσμάτων καθώς η πόλη έχει μετατραπεί το τελευταίο διάστημα σε πόλη παροχής  υπηρεσιών με την παραγωγικότητα να έχει σχεδόν πέσει σε μηδενικά επίπεδα. «Νομίζω ότι θα πρέπει τις επόμενες 2 με 6 εβδομάδες να κάνουμε υπομονή, να φάμε από τα “έτοιμα” προκειμένου να ξεπεραστεί ο κίνδυνος του κορωνοϊού και να ξαναπέσουμε σε αρνητικά νούμερα κρουσμάτων»,  δήλωσε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο κ. Αηδονόπουλος.

Δριμύ κατηγορώ εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού, Γιώργος Χότζογλου. «Περιμένουμε τον πρωθυπουργό να μας τάξει πάλι οικονομικές ενισχύσεις, ενώ στην πραγματικότητα το μόνο που έχουμε λάβει μέχρι σήμερα είναι 534 ευρώ που είναι οι αναστολές των συμβάσεων για κάθε 60 μέρες. Κι αυτό ο κ. Μητσοτάκης το λέει οικονομική ενίσχυση. Βρισκόμαστε τέλη Οκτωβρίου και η κυβέρνηση δεν έχει νομοθετήσει ακόμα τι θα γίνει με τις αναστολές των συμβάσεων για τους εποχικούς για τον μήνα Οκτώβριο, ή αν θα πάμε στο Ταμείο Ανεργίας και οι συνάδελφοί μου κατηγορούν εμένα και τα στελέχη της διοίκησης της Ομοσπονδίας γιατί δεν έχουμε βρει ακόμα λύση γιατί πιστεύουμε τα ψέματα που ακούμε μήνες τώρα. Τα ψέματα όμως πρέπει να τελειώσουν». Ο ίδιος προανήγγελλε μάλιστα στις 10 Νοεμβρίου 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση στον κλάδο του Επισιτισμού και του Τουρισμού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις