Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σμύρνη σεισμός: Συγκλονιστική μαρτυρία Ελληνίδας φοιτήτριας
ΚΟΣΜΟΣ

Σμύρνη σεισμός: Συγκλονιστική μαρτυρία Ελληνίδας φοιτήτριας

Σμύρνη σεισμός: "Νιώθαμε τις πολυκατοικίες που χτυπιόντουσαν μεταξύ τους" δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό Ελληνίδα φοιτήτρια που έζησε στην Σμύρνη τον φονικό σεισμό

Σμύρνη σεισμός: “Νιώθαμε τις πολυκατοικίες που χτυπιόντουσαν μεταξύ τους” δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό Ελληνίδα φοιτήτρια που έζησε στην Σμύρνη τον φονικό σεισμό. “Μέσα στο σπίτι που ήμασταν νιώθαμε τις πολυκατοικίες που χτυπιόντουσαν μεταξύ τους” δήλωσε ταραγμένη η Ελληνίδα φοιτήτρια, Μαρκέλλα Μπακούρη που διαμένει στην Σμύρνη και υπήρξε μάρτυρας του φονικού σεισμού 6,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε την Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου.

Ο σεισμός μεγάλης διάρκειας, έγινε αισθητός κατά μήκος των τουρκικών ακτών και στη βορειοδυτική περιοχή του Μαρμαρά. Τουλάχιστον είκοσι κτίρια έπεσαν στη Σμύρνη. Ταυτόχρονα, δεκάδες υπήρξαν εγκλωβισμένοι και τραυματίες στη Σμύρνη. Η νεαρή γυναίκες μεταφέρει εικόνες από την απέναντι πλευρά του Αιγαίου, την στιγμή του σεισμού. “Ήταν πολύ μεγάλος ο σεισμός. Περιμέναμε να τελειώσει αλλά συνεχιζόταν. Όταν σταμάτησε βγήκαμε όλοι έξω στον δρόμο”. Την νύχτα μετά τον σεισμό εξηγεί ότι ελάχιστοι επέστρεψαν στα σπίτια τους, ενώ οι περισσότεροι κοιμήθηκαν στον δρόμο. “Στήσανε σκηνές στα πάρκα”. Όλοι ανεξαιρέτως, ωστόσο, ήταν σε επιφυλακή καθόλη την διάρκεια της νύχτας, αφού οι μετασεισμοί δεν ήταν ασήμαντης έντασης.

389 μετασεισμοί

Τουλάχιστον 389 μετασεισμοί, με 33 να είναι ισχυρότεροι από 4.0 βαθμούς καταγράφηκαν, σύμφωνα με την AFAD. Τα σωστικά συνεργεία έχουν απεγκλωβίσει τουλάχιστον 100 ανθρώπους από τα συντρίμμια μέχρι στιγμής, σημείωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος Μουράτ Κουρούμ. Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις διάσωσης είχαν ολοκληρωθεί σήμερα το πρωί σε οκτώ κτίρια στην Σμύρνη –την τρίτη πολυπληθέστερη πόλη της Τουρκίας, ενώ συνεχίζονται σε εννέα άλλα, πρόσθεσε ο ίδιος, ο οποίος σημείωσε επίσης ότι έχει αρχίσει η αποτίμηση των ζημιών σε δημόσια κτίρια.

Στο κεντρικό τμήμα της Σμύρνης τα σωστικά συνεργεία αγωνίζονται να σώσουν μια μητέρα και τα τέσσερά της παιδιά από τα ερείπια κτιρίου. Κάτοικος της Σμύρνης, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί δήλωσε στο Reuters ότι και οι δυο γονείς της εξακολουθούν να βρίσκονται παγιδευμένοι στα συντρίμμια κτιρίου. «Δεν μπόρεσα να έχω νέα τους. Δεν μπόρεσα να έχω νέα τους», δήλωσε η γυναίκα στο Reuters, απαντώντας σε ερώτηση για τις προσπάθειες να φτάσουν σε αυτούς σωστικά συνεργεία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις