Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σεισμός στη Σάμο: Στο χειρουργείο του «Παίδων» ο 14χρονος
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός στη Σάμο: Στο χειρουργείο του «Παίδων» ο 14χρονος

Σεισμός στη Σάμο: Βαριά κατάγματα στα κάτω άκρα έχει ο 14χρονος – Στο χειρουργείο του «Παίδων»

Σεισμός στη Σάμο: Στο νοσοκομείο Παίδων έφτασε αργά το βράδυ της Παρασκευής 30ης Οκτωβρίου ο 14χρονος Ερρίκος που τραυματίστηκε από τον μεγάλο και φονικό-όπως εξελίχτηκε- σεισμό στην Σάμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 14χρονος που έχει βαριά κατάγματα κυρίως στα κάτω άκρα, μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από το νησί του Πυθαγόρα στην Αθήνα την Παρασκευή.

Στο νοσοκομείο μετέβη το βράδυ της Παρασκευής και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του. Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο υπουργός Υγείας ευχήθηκε περαστικά στον Ερρίκο και είπε ότι «όλα είναι έτοιμα στο νοσοκομείο προκειμένου ο 14χρονος να χειρουργηθεί αφού πρώτα σταθεροποιηθεί η κατάσταση της υγείας του».

«Είναι μια ημέρα θλίψης η σημερινή. Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους γονείς των δύο παιδιών που χάθηκαν αλλά και στους συμμαθητές τους και τους φίλους τους», είπε επίσης στις δηλώσεις του ο κ. Κικίλιας ο οποίος αναφέρθηκε και στις μεγάλες προσπάθειες που κάνουν οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι επαγγελματίες υγείας για να ασκήσουν το λειτούργημά τους σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες.

Θρήνος στη Σάμο για τον Άρη και την Κλαίρη

Δύο τραγικές απώλειες μετράει η Σάμος μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που συγκλόνισαν το νησί το μεσημέρι της Παρασκευής.Η 15χρονη Κλαίρη και ο 17χρονος Άρης άφησαν την τελευταία τους πνοή κάτω από τα χαλάσματα ενός παλιού σπιτιού που κατέρρευσε όταν εκδηλώθηκε ο σεισμός που έγινε αισθητός σε όλη σχεδόν την Ελλάδα ενώ προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 25 ανθρώπων στην άλλη πλευρά του Αιγαίου, την Τουρκία και ειδικά τη Σμύρνη. Μόλις λίγες ημέρες πριν τα δύο παιδιά είχαν γιορτάσει μαζί τα 15α γενέθλια της Κλαίρης. Ήταν πολύ στενοί φίλοι και καθημερινά επέστρεφαν μαζί από το σχολείο.

Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες διασωστών της ΕΜΑΚ, τα δύο παιδιά βρέθηκαν αγκαλιασμένα κάτω από τα συντρίμμια. Οι ιδιες μαρτυρίες πιθανολογούν ότι την ώρα της σεισμικής δόνησης ο 17χρονος μαθητής αγκάλιασε τη 15χρονη φίλη του για να την προστατεύσει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις