Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μαρούσι κρούσματα: Συνεχίζονται τα τεστ του ΕΟΔΥ
ΕΛΛΑΔΑ

Μαρούσι κρούσματα: Συνεχίζονται τα τεστ του ΕΟΔΥ

Μαρούσι κρούσματα: Συνεχίζονται τα τεστ του ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό σε γειτονιές της Αθήνας

Μαρούσι κρούσματα: Συνεχίζονται τα τεστ του ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό σε γειτονιές της Αθήνας. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν σήμερα, Σάββατο 31 Οκτωβρίου, δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες, στην πλατεία Ευτέρπης, στο Μαρούσι. Πραγματοποιήθηκαν 704 έλεγχοι, εκ των οποίων ανευρέθηκαν τέσσερα θετικά δείγματα (0,56%). Πρόκειται για τρεις άνδρες και μια γυναίκα (3 Έλληνες, 1 αλλοδαπός), με διάμεση ηλικία τα 42 έτη.

Ο ΕΟΔΥ προσφέρθηκε να κάνει μαζικά τεστ στην Αράχωβα, αλλά ο δήμαρχος αρνήθηκε

Ο δήμαρχος του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας αρνήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, τη διεξαγωγή μαζικών τεστ κορονοϊού στους κατοίκους της πόλης. Ενώ η πανδημία του κορονοϊού «χτυπά» την Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες, με τα κρούσματα την τελευταία ημέρα να ανέρχονται σε 1.690, ο ΕΟΔΥ -στην προσπάθειά του να πραγματοποιήσει όσα περισσότερα τεστ για τον ιό είναι εφικτό- επικοινωνεί με πολλούς δήμους της επαρχίας για να τους παράσχει τη δυνατότητα των τεστ στους κατοίκους τους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας προσκάλεσε τον Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας για τη διεξαγωγή μαζικών τεστ κορονοϊού στους κατοίκους της πόλης, όμως χωρίς αντίκρισμα. Ο δήμαρχος Γιάννης Σταθάς φέρεται να αρνήθηκε να γίνουν έλεγχοι για τον ιό στην πόλη του, προφανώς υπό τον φόβο του πλήγματος στον τουρισμό και στην τοπική οικονομία από την ανακοίνωση πιθανών δεκάδων μολύνσεων. Ο δήμαρχος ωστόσο, δήλωσε ότι δεν αρνήθηκε τα τεστ από τον ΕΟΔΥ στην Αράχωβα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις