Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γαλλία επίθεση: Σπεύδει στη Νίκαια ο Μακρόν
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία επίθεση: Σπεύδει στη Νίκαια ο Μακρόν

Γαλλία επίθεση: Ο Εστροζί ανακοίνωσε ότι ο Μακρόν επικοινώνησε μαζί του για να του δώσει όλη του την υποστήριξη. «Είναι στο δρόμο για τη Νίκαια» ανέφερε

Γαλλία επίθεση:  Στη Νίκαια σπεύδουν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ  Μακρόν και ο πρωθυπουργός  Ζαν Καστέξ μετά την επίθεση με μαχαίρι στον καθεδρικό ναό Notre-Dame de Nice με τρεις νεκρούς και πολλούς τραυματίες την οποία ο δήμαρχος της πόλης Κριστιάν Εστροζί, χαρακτήρισε τρομοκρατική.  Ο Εστροζί ανακοίνωσε ότι ο Μακρόν επικοινώνησε μαζί του για να του δώσει όλη του την υποστήριξη. «Είναι στο δρόμο για τη Νίκαια» ανέφερε. Την ώρα της επίθεσης συνεδρίαζε η γαλλική εθνοσυνέλευση. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων και κατόπιν η εθνοσυνέλευση ανέστειλε τις εργασίες της. Την υπόθεση ανέλαβε η γαλλική αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Ξέσπασε o δήμαρχος της Νίκαιας: Είμαστε για μια ακόμη φορά θύματα του ισλαμοφασισμού

Ξέσπασε μετά την τρομοκρατική επίθεση με μαχαίρι, με τρεις νεκρούς, ο δήμαρχος της Νίκαιας Κριστιάν Εστροζί. «Είμαστε για ακόμη μια φορά θύματα του ισλαμοφασισμού» ανέφερε στους δημοσιογράφους ο Εστροζί σύμφωνα με τη Le Figaro.

«Σήμερα πληρώνουμε πάρα πολύ ακριβό τίμημα, γενόμενοι για ακόμη μια φορά θύματα του ισλαμοφασισμού (…) Δεν υπάρχει αμφιβολία (…) δεν σταματούσε να επαναλαμβάνει ‘Αλάχου Άκμπαρ’(ο θεός είναι μεγάλος)» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της πόλης.

Η περιοχή της επίθεσης έχει αποκλειστεί

«Μην πανικοβληθείτε, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», προειδοποιούν οι δυνάμεις ασφαλείας στο Twitter. O δήμαρχος της πόλης, Κριστιάν Εστροζί, σε μήνυμά του στο Twitter έκανε λόγο για «τρομοκρατική επίθεση» ενώ πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή παίρνει μέρος σε έκτακτη σύσκεψη. Το αιματηρό αυτό περιστατικό έρχεται λίγο καιρό μετά από τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμουέλ Πατί σε παρισινό προάστιο.

Πυροτεχνουργοί της αστυνομίας προχωρούν σε ελεγχόμενες εκρήξεις υπόπτων αντικειμένων. Στο μεταξύ στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της σημερινής επίθεσης στη Νίκαια, ενώ αμέσως μετά ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ μετέβη στο υπουργείο Εσωτερικών για να μετάσχει στην έκτακτη συνεδρίαση.

Η φρικτή αυτή δολοφονία, από 18χρονο φανατικό, έγινε στο όνομα του προφήτη Μωάμεθ καθώς ο καθηγητής λίγες ημέρες πριν είχε δείξει στους μαθητές του σατιρικά σκίτσα του προφήτη στο πλαίσιο μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης.

Η δολοφονία Ταπί προκάλεσε την οργή του Γάλλου προέδρου Μακρόν, ο οποίος αποφάσισε να δημοσιοποιήσει σατιρικά σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ σε κυβερνητικά κτήρια, ως αντίδραση.

Μάλιστα ο πρόεδρος Μακρόν διεμήνυσε προς τους μουσουλμάνους της χώρας να εγκαταλείψουν τη Γαλλία αν δεν μπορούν να προσαρμοστούν στις γαλλικές αξίες ζωής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις