Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Επίθεση Γαλλία: Στη Νίκαια ο Εμανουέλ Μακρόν
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Γαλλία: Στη Νίκαια ο Εμανουέλ Μακρόν

Επίθεση Γαλλία: Ο κ.Μακρόν μετέβη στη βασιλική της εκκλησίας της Νοτρ Νταμ στη Νίκαια, στην εκκλησία που ο 25χρονος δράστης αποκεφάλισε μία γυναίκα και δολοφόνησε άλλα δύο άτομα

Επίθεση Γαλλία: Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έφτασε στη Νίκαια, μετά την τρομοκρατική επίθεση. Ο Εμμανουέλ Μακρόν μετέβη στη βασιλική της εκκλησίας της Νοτρ Νταμ στη Νίκαια, στην εκκλησία που ο 25χρονος δράστης αποκεφάλισε μία γυναίκα και δολοφόνησε άλλα δύο άτομα. Ο δήμαρχος της Νίκαιας Christian Estrosi έγραψε στο twitter για την άφιξη του Μακρόν στην πόλη. «Ευχαριστώ τον Εμμανουέλ Μακρόν για την άμεση επίσκεψή του στην πόλη μας μετά τη νέα ισλαμική επίθεση που έπληξε την καρδιά της Νίκαιας».

Λίγο αργότερα ανέβασε μία ακόμα ανάρτηση καθώς και φωτογραφίες. «Με τον αρχηγό του κράτους Εμανουέλ Μακρόν μπροστά από το τερματικό κλήσης έκτακτης ανάγκης που είναι εγκατεστημένο λίγα μετρα από την εκκλησία και ενεργοποιήθηκε από έναν αυτόπτη μάρτυρα κάτι που οδήγησε στην ταχεία επέμβαση της αστυνομίας και την εξουδετέρωση του τρομοκράτη.»

Η ανάρτηση του Μητσοτάκη στα γαλλικά

Την πλήρη υποστήριξή του στη Γαλλία μετά τη φονική τρομοκρατική επίθεση έξω από εκκλησία στη Νίκαια, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στα γαλλικά, στο twitter. Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός αναφέρει: «Είμαι βαθιά σοκαρισμένος από την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια. Ξεκάθαρη η αλληλεγγύη μου προς τη Γαλλία. Είμαστε ενωμένοι».

Οι πρώτες διεθνείς αντιδράσεις για την επίθεση

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ εξέφρασε την υποστήριξη και την αλληλεγγύη της χώρας της προς τη Γαλλία έπειτα από την πρωινή επίθεση με μαχαίρι σε εκκλησία της Νίκαιας, στη Γαλλία, κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι από έναν δράστη που φώναζε “Αλλάχου Άκμπαρ”. Η Μέρκελ χαρακτήρισε “βάρβαρη” την επίθεση. “Είμαι βαθύτατα συγκλονισμένη από τους βάρβαρους φόνους στην εκκλησία στη Νίκαια. Η σκέψη μου είναι με τους συγγενείς των δολοφονηθέντων και των τραυματιών. Η Γερμανία βρίσκεται στο πλευρό της Γαλλίας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή”, δήλωσε η Μέρκελ στο Twitter δια του εκπροσώπου της Στέφεν Ζάιμπερτ.

Την επίθεση στη Νίκαια καταδίκασε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τονίζοντας την αλληλεγγύη της Ευρώπης στη Γαλλία. Συγκεκριμένα, η κ. φον ντερ Λάιεν σημείωσε: «Καταδικάζω τη φρικτή και βάναυση επίθεση που έλαβε χώρα στη Νίκαια και είμαι ολόψυχα με τη Γαλλία. Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα αυτής της φρικιαστικής πράξης. Ολόκληρη η Ευρώπη είναι αλληλέγγυα προς τη Γαλλία. Παραμένουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι απέναντι στη βαρβαρότητα και τον φανατισμό».

Το Κρεμλίνο, σχολιάζοντας τις τρεις δολοφονίες στη Γαλλία, ανακοίνωσε  ότι είναι ανεπίτρεπτο να δολοφονούνται άνθρωποι, αλλά είναι και λάθος να προσβάλλει κάποιος τα θρησκευτικά αισθήματα των πιστών. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε από την πλευρά του καταδίκασε “την άθλια επίθεση” που σημειώθηκε το πρωί στη Νίκαια. “Η άθλια επίθεση…δεν θα κλονίσει το κοινό μέτωπο υπεράσπισης των αξιών της ελευθερίας και της ειρήνης. Οι πεποιθήσεις μας είναι ισχυρότερες από τον φανατισμό, το μίσος και την τρομοκρατία”, έγραψε ο Κόντε στο Twitter.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις