Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Επίθεση Γαλλία: Κοινή δήλωση των «27» – «Ενωμένοι στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας»
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Γαλλία: Κοινή δήλωση των «27» – «Ενωμένοι στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας»

Επίθεση Γαλλία: Οι ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στη Γαλλία, με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια, το πρωί της Πέμπτης

Επίθεση Γαλλία: Κοινή δήλωση στήριξης στη Γαλλία μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις υιοθέτησαν οι 27 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, που συνέρχονται απόψε μέσω τηλεδιάσκεψης, με βασικό θέμα την πανδημία. Συγκεκριμένα, στη γραπτή δήλωση που υιοθέτησαν οι 27 αναφέρουν: «Εμείς, οι Ευρωπαίοι ηγέτες, είμαστε σοκαρισμένοι και λυπημένοι για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία».

«Καταδικάζουμε με τον πιο δυνατό τρόπο αυτές τις επιθέσεις που αντιπροσωπεύουν επιθέσεις στις κοινές μας αξίες», τονίζουν. «Στεκόμαστε ενωμένοι και σταθεροί στην αλληλεγγύη μας προς τη Γαλλία, με το γαλλικό λαό και την κυβέρνηση της Γαλλίας – στον κοινό και συνεχή αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας και του βίαιου εξτρεμισμού», σημειώνουν. «Καλούμε τους ηγέτες σε όλο τον κόσμο να εργαστούν για τον διάλογο και την κατανόηση μεταξύ κοινοτήτων και θρησκειών και όχι το διαχωρισμό», καταλήγουν.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Γαλλία- Σε ισχύ η Sentinelle, στρατός στους δρόμους

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τίθεται όλη η χώρα, μετά την ισλαμική τρομοκρατική επίθεση σε καθολική εκκλησία της Νίκαιας το πρωί της Πέμπτης στη Γαλλία. Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση ο Γάλλος πρωθυπουργός, Ζαν Καστέξ. Θυμίζουμε πως 25χρονος «μοναχικός λύκος» εισέβαλε σε καθολική εκκλησία και σκότωσε τρεις πολίτες το πρωί της Πέμπτης.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, που επρόκειτο να δώσει λεπτομέρειες για την επιβολή του δεύτερου lockdown στη χώρα, αναφέρθηκε στην τρομοκρατική επίθεση, κάνοντας λόγο για μια ανέντιμη επίθεση, όπου «τρεις συμπατριώτες μας δολοφονήθηκαν με μαχαίρι κάτω από άθλιες συνθήκες». Ο Καστέξ διαβεβαίωσε τους βουλευτές της Γαλλίας πως η απάντηση της κυβέρνησης θα είναι στιβαρή, ακλόνητη και άμεση. Την ίδια ώρα, όπως ανακοίνωσε και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, συγκαλείται εκτάκτως Συμβούλιο Άμυνας και Ασφαλείας το πρωί της Παρασκευής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις