Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Λοκντάουν Γαλλία: Στις 9 το βράδυ το διαγγελμα Μακρόν
ΚΟΣΜΟΣ

Λοκντάουν Γαλλία: Στις 9 το βράδυ το διαγγελμα Μακρόν

Λοκντάουν Γαλλία: Στις 9 το βράδυ το διαγγελμα Μακρόν για «λουκέτο» 4 εβδομάδων - Από τις 4 Νοεμβρίου το μερικό lockdown στη Γερμανία

Λοκντάουν Γαλλία: Αντιμέτωπη με το δεύτερο και όπως όλα δείχνουν μεγαλύτερο κύμα του κορονοϊού βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς ολοένα και περισσότερα κράτη – μέλη επαναφέρουν αυστηρούς περιορισμούς σε μια απέλπιδα προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας, την ώρα που η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αναμένεται, σήμερα 28 Οκτωβρίου, να ανακοινώσει τα νέα μέτρα της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα σήμερα το βράδυ αφού ο Γάλλος ηγέτης είχε σειρά συναντήσεων για να επανεξεταστεί η κατάσταση της επιδημίας του νέου κορονοϊού στη Γαλλία καθώς παρουσιάζει τεράστια έξαρση τα τελευταία 24ωρα. O Μακρόν και οι συνεργάτες να εξετάζουν, πλέον, σοβαρά το ενδεχόμενο ενός γενικού lockdown για τέσσερις εβδομάδες ώστε να ανακοπεί το δεύτερο και χειρότερο, όπως όλα δείχνουν, κύμα του νέου κορονοϊού. Μόνο την Τρίτη στη Γαλλία καταγράφηκαν 34.000 νέα κρούσματα και 523 ασθενείς κατέληξαν. Χαρακτηριστικό της ταχύτητας της εξάπλωσης της πανδημίας στη Γαλλία είναι ότι χθες τα κρούσματα ήταν 26.770, δηλαδή μέσα σε μια μέρα αυξήθηκαν κατά 7.230.

Η Μέρκελ θέλει να κλείσουν όλα τα μπαρ και τα εστιατόρια για να μπει «φρένο» στον κορονοϊό

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θέλει να υπάρξει συμφωνία κατά τη σύνοδο που θα έχει σήμερα με τους επικεφαλής των κρατιδίων για να κλείσουν όλα τα εστιατόρια και τα μπαρ από τις 4 Νοεμβρίου στο πλαίσιο των προσπαθειών να αναχαιτιστεί η διασπορά του νέου κορωνοϊού, αλλά να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί, γράφει η εφημερίδα Bild. Σχέδιο απόφασης για τη σύνοδο αυτή, το οποίο επικαλείται η Bild, αναφέρει ότι η Μέρκελ θέλει να καταλήξουν σε συμφωνία με τους επικεφαλής των 16 κρατιδίων για να κλείσουν και τα γυμναστήρια, τα καζίνο και οι κινηματογράφοι, όπως επίσης τα θέατρα, οι όπερες και οι αίθουσες συναυλιών, αλλά να επιτραπεί στα καταστήματα να μείνουν ανοιχτά αν τηρούν τα υγειονομικά μέτρα και περιοριστεί ο αριθμός των πελατών που θα μπορούν να δέχονται.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει επίσης να προσφέρει οικονομική βοήθεια στις εταιρείες που επηρεάζονται από το κλείσιμο αυτό, προσθέτει η εφημερίδα, σημειώνοντας ότι ένα σχέδιο γι’αυτό θα παρουσιαστεί αργότερα σήμερα. Στους πολίτες θα επιτρέπεται να βγαίνουν δημοσίως μόνον μαζί με μέλη της οικογένειάς τους και άλλης μιας οικογένειας, συμπληρώνει η Bild. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται, προσθέτει, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει περαιτέρω. Η Γερμανίδα καγκελάριος προειδοποίησε ότι το σύστημα υγείας της χώρας θα φτάσει σύντομα στα όρια του χωρίς νέα μέτρα. Σύμφωνα με την Bild, η Μέρκελ είπε ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων διπλασιάζεται κάθε 7-8 ημέρες, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ διπλασιάζεται κάθε 10 ημέρες. «Χρειάζεται να διπλασιαστεί ξανά τέσσερις φορές και το σύστημα θα βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο», δήλωσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις