Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Βενέτης κλείνει καταστήματα: «Λουκέτα» βάζει ο Μονεμβασιώτης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βενέτης κλείνει καταστήματα: «Λουκέτα» βάζει ο Μονεμβασιώτης

Βενέτης κλείνει καταστήματα: Λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, η εταιρεία «Βενέτη» ανακοίνωσε το λουκέτο σε πέντε καταστήματά της στην Ν. Αττική.

Βενέτης κλείνει καταστήματα: Σε περιδίνηση οι φούρνοι Βενέτη, μετά την απόφαση της διοίκησης να κλείσει αρχικά 5 καταστήματα και να αφήσει στο δρόμο σε πρώτη φάση 50-65 εργαζόμενους. Ο ιδιοκτήτης των γνωστών φούρνων, Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, ανακοίνωσε ότι κλείνουν πέντε καταστήματα ενώ άγνωστο είναι τι θα συμβεί και με πολλά άλλα σε όλη την Ελλάδα. Πέντε καταστήματα της εταιρείας «Βενέτη» στην Αττική βάζουν λουκέτο τις επόμενες μέρες, αφού όπως έγινε γνωστό, κρίθηκε ασύμφορο να συνεχίσουν με τις παρούσες συνθήκες Οι τζίροι και στα 110 καταστήματα έχουν μειωθεί δραματικά. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, αυτή η μείωση φτάνει ακόμα και το 80%…

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Οι λόγοι που υποχρεώνουν την εταιρεία σε αυτή τη δυσάρεστη, αλλά αναγκαία επιλογή είναι:

Η εξάπλωση του ιού COVID-19, ο οποίος έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην αγορά και στη βιωσιμότητα των επιμέρους καταστημάτων.

Η αδικαιολόγητη άρνηση ορισμένων ιδιοκτητών ακινήτων να αντιληφθούν την σκληρή πραγματικότητα που επέβαλε σε όλους η απρόοπτη μεταβολή των συνθηκών και να έλθουν σε καλόπιστη συνεννόηση με την εταιρεία για εύλογη μείωση των μισθωμάτων, για όσο διαρκεί η οξύτατη υγειονομική και οικονομική κρίση, αλλά αντίθετα εμμένουν στην είσπραξη των προ COVID-19 μισθωμάτων.

Η εταιρεία στο μέλλον θα αποχωρεί από τα καταστήματα εκείνα, των οποίων οι ιδιοκτήτες αδυνατούν να αντιληφθούν την πραγματικότητα, τηρώντας αδικαιολόγητα άτεγκτη στάση».

Οι χρυσές εποχές και η μεγάλη πτώση

Η ιστορία των φούρνων ξεκινά το 1968 όταν ανοίγει στη Νέα Ερυθραία το πρώτο κατάστημα. Το 1972 αναλαμβάνει τα ηνία ο Χαράλαμπος Βενέτης και τρία χρόνια μετά ο φούρνος Βενέτη μετακομίζει στην Τατοϊου και γίνεται σημείο αναφοράς για όλη την Αττική. Το 1994 η εταιρεία αρχίζει να χρησιμοποιεί τη μέθοδο του frachise και τα καταστήματα πολλαπλασιάζονται… Στις αρχές του 21ου αιώνα η εταιρεία ζει τη χρυσή εποχή της, με επεκτάσεις και νέα καταστήματα που προκαλούν συζητήσεις. Από το 2010 οι Φούρνοι Βενέτη εκτός από ψωμί, πωλούν καφέ, επώνυμα γλυκά και φαγητά ημέρας που κερδίζουν γρήγορα καταναλωτές.

Όπως ομολόγησε ο κ. Μονεμβασιώτης «δεν θα κάψει άλλο λίπος» και δεν απέκλεισε να υπάρξουν επιπλέον λουκέτα. «Όλοι οι εργαζόμενοι είναι 1.750, σίγουρα κάποιοι θα μείνουν χωρίς δουλειά. 50 έως 65 άτομα από τα πέντε καταστήματα θα μείνουν χωρίς δουλειά», παραδέχθηκε μιλώντας στο MEGA.

Δείτε ακόμη
«Τέλη Δεκεμβρίου περιμένουμε εγκρίσεις για τα εμβόλια», λέει ο Γώγος – «Μέτρα και το 2021»
Συνελήφθη ο καπετάνιος του εμπορικού που “έκοψε στα δύο” το «Καλλιστώ»
Συγκλονίζει η περιγραφή νεαρής νηπιαγωγού για τον κορονοϊό: «Σαν να σε κρατάνε κάτω από το νερό και παλεύεις να βγεις»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις