Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πτωχευτικός κώδικας 2020: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από τη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πτωχευτικός κώδικας 2020: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από τη Βουλή

Πτωχευτικός κώδικας 2020: Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν οι 158 βουλευτές της ΝΔ - Καταψήφισαν 140 βουλευτές της αντιπολίτευσης

Πτωχευτικός κώδικας 2020: Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το νομοσχέδιο «Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας» από την Ολομέλεια της Βουλής. Υπέρ του νομοσχεδίου, τόσο επί της αρχής όσο και επί συγκεκριμένων άρθρων, ψήφισαν οι 158 βουλευτές της ΝΔ ενώ καταψήφισαν 140 βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Να σημειωθεί πως για το νομοσχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα η οποία καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία το βράδυ της Κυριακής μετά από τριήμερη συζήτηση.

Τι ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας κλείνοντας τη συζήτηση

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κλείνοντας τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια ανέφερε πως «εμείς στρέφουμε το «βλέμμα» μας, με τόλμη και ρεαλισμό, στο μέλλον και αφήνουμε την αντιπολίτευση να «στρουθοκαμηλίζει» αμήχανα και ανεύθυνα, στο παρελθόν». Χαρακτήρισε το νομοσχέδιο αυτό «συνεκτικό, ρεαλιστικό και καινοτόμο» που αντιμετωπίζει «με όρους οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης, το μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα της υπερχρέωσης των πολιτών» και «αποδεικνύει πως η κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση να λύσει το πρόβλημα».

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας συμπερασματικά τόνισε πως «το νομοσχέδιο αυτό είναι οικονομικά αποτελεσματικό, διότι απαντά, ολιστικά, στο ζήτημα του ιδιωτικού χρέους. Είναι κοινωνικά ευαίσθητο, λαμβάνοντας ειδικές πρόνοιες για τους πραγματικά ευάλωτους πολίτες. Είναι επιχειρησιακά λειτουργικό, διότι προσφέρει, μέσα από απλές και γρήγορες διαδικασίες, μια «2η ευκαιρία» στους πολίτες. Είναι εθνικά αναπτυξιακό, διότι διαμορφώνει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να μειωθεί δραστικά το υψηλό ιδιωτικό χρέος, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία. Είναι θεσμικά συμβατό, διότι ενσωματώνει τις πρόσφατες προβλέψεις της ευρωπαϊκής Οδηγίας του 2019».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις