Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ερντογάν – Μανκρόν: Νέες προκλητικές δηλώσεις για τον Γάλλο πρόεδρο
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν – Μανκρόν: Νέες προκλητικές δηλώσεις για τον Γάλλο πρόεδρο

Ερντογάν - Μανκρόν: Νέα βέλη του Τούρκου προέδρου κατά του Μακρόν, τα έβαλε και με τις ΗΠΑ για τα εξοπλιστικά - «Δεν ξέρετε με ποιόν έχετε να κάνετε» πρόσθεσε, απευθυνόμενος στη Δύση

Ερντογάν – Μανκρόν: Νέα πυρά προς τον Εμανουέλ Μακρόν εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καλώντας τον Γάλλο πρόεδρο να υποβληθεί σε εξετάσεις για την ψυχική του υγεία. Ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε ξανά στον Γάλλο ομόλογό του, επαναλαμβάνοντας τις αμφιβολίες που έχει σχετικά με την ψυχική του υγεία. «Είναι μια περίπτωση και κατά συνέπεια πρέπει πραγματικά να υποβληθεί σε εξετάσεις (για την ψυχική του υγεία)», δήλωσε ο Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος προχώρησε και εχθές σε παρόμοια δήλωση, οδηγώντας στα άκρα τη σχέση με τον Μακρόν και τη Γαλλία. «Ποιο είναι το πρόβλημα αυτού του ατόμου που λέγεται Μακρόν με τους μουσουλμάνους και το Ισλάμ; Ο Μακρόν χρειάζεται θεραπεία σε ψυχολογικό επίπεδο», ανέφερε σε χθεσινή του δήλωση ο Ερντογάν.

Μεταξύ άλλων, άσκησε σφοδρή κριτική κατά των Ηνωμένων Πολιτειών για το αντιπυραυλικό σύστημα S-400. «Στις ΗΠΑ λένε πως σχεδιάζουν κυρώσεις για εμάς. Ας το κάνουν, μην καθυστερούν. Δεν ξέρουν ποιον έχουν να αντιμετωπίσουν. Κάναμε ενα βήμα για τα F-35 και μας απείλησαν. Μας είπαν να στείλουμε τους S400 πίσω στη Ρωσία, όμως δεν είμαστε πρωτόγονο κράτος. Είμαστε η Τουρκία. Οι μεγάλες δυνάμεις μας έχουν βάλει στο σημάδι, επειδή χαλάμε τα παιχνίδια τους και αποκαλύπτουμε το πραγματικό τους πρόσωπο. Συνεχίστε έτσι…».

Αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό, τονίζοντας: «Είμαστε η χώρα που φιλοξενούμε τους πιο πολλούς πρόσφυγες και μετανάστες, δεν μετανιώνουμε γι’ αυτό. Έχουμε φροντίσει για 4 εκατομμύρια ανθρώπους από τη Συρία κι ενώ περιμέναμε ένα ευχαριστώ από τη Δύση, βλέπουμε πως προσπαθούν να δημιουργήσουν έναν διάδρομο για τους τρομοκράτες στα σύνορά μας. Αντιμετωπίζουμε παντού εμπόδια, για τις κινήσεις μας στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ μας κατηγορούν για την υποστήριξή μας στο Αζερμπαϊτζάν».

Από τα πυρά δεν γλίτωσε ούτε ο Ολλανδός βουλευτής

Στις αντιδράσεις για τις χθεσινές δηλώσεις του “σουλτάνου” προστέθηκε ανάρτηση του Ολλανδού πολιτικού, βουλευτή και αρχηγού αντι-Ισλαμικού κόμματος, Γκερτ Βίλντερς, ο οποίος πόσταρε ένα σκίτσο του Ερντογάν να φέρει μια βόμβα στο κεφάλι, χαρακτηρίζοντάς τον “τρομοκράτη”. Έδωσε και συνέχεια λίγο αργότερα, τονίζοντας πως “η αλήθεια είναι δυσάρεστη κάποιες φορές, αλλά παραμένει αλήθεια!”.  Ο Ερντογάν δήλωσε σήμερα: “Υπάρχει επίσης ένα μέλος του κοινοβουλίου της Ολλανδίας, που κάτι γράφει για εμένα και έχει κολλήσει με αυτό. Ας μάθουν επιτέλους τα όριά τους. Έχετε υπολογίσει ποτέ με ποιους πορεύεστε; Ο φασισμός δεν βρίσκεται στην ατζέντα μας, αλλά στη δική σας. Εμείς δεν έχουμε φασισμό και ναζισμό στην ιστορία μας, αλλά κοινωνική δικαιοσύνη”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις