Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Υποχρεωτική μάσκα εξαιρέσεις: Διευκρινίσεις Χαρδαλιά
ΕΛΛΑΔΑ

Υποχρεωτική μάσκα εξαιρέσεις: Διευκρινίσεις Χαρδαλιά

Υποχρεωτική μάσκα εξαιρέσεις: Τι ισχύει με την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε "πορτοκαλί" και "κόκκινες" περιοχές, στο αυτοκίνητο, στις πολυκατοικίες, στα σχολεία

Υποχρεωτική μάσκα εξαιρέσεις: Διευκρινίσεις σχετικά με το τι ισχύει με την υποχρεωτική χρήση μάσκας στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως εξήγησε, υπάρχουν εξαιρέσεις στο μέτρο για την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Ποιοι εξαιρούνται:

Εξαιρούνται όσοι μετέχουν σε ατομική ή ομαδική άσκηση.

Οσοι βρίσκονται μόνοι στο αυτοκίνητο ή με μέλη οικογένειας πρώτου βαθμού

Στα σχολεία είναι υποχρεωτική η μάσκα και στα διαλλείματα. Δεν θα γίνεται χρήση στο μάθημα της γυμναστικής.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας της χώρας, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και για να μην εξελιχθούν τα πράγματα προς το χειρότερο πρέπει να παραμείνουμε όλοι σε εγρήγορση, σε ετοιμότητα, να περιορίσουμε τον ρυθμό μετάδοσης του ιού.

Αναφορικά με τα δύο νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό και θα ισχύσουν από αύριο, Σάββατο, ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι σε ό,τι αφορά τη μετακίνηση των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της νυχτερινής απαγόρευσης ισχύουν: οι δημοσιογράφοι και οι άνθρωποι των ΜΜΕ μετακινούνται με την ιδία διαδικασία που μετακινούνταν κατά τη περίοδο του lockdown της πρώτης φάσης της πανδημίας. Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα πρέπει να φέρουν βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας από τον εργοδότη.

Σε περιπτώσεις άλλων εργαζομένων φυσικών προσώπων που πρέπει να μετακινηθούν κατά τις ώρες απαγόρευσης, όπως ελεύθερων επαγγελματιών επιτηδευματιών, απασχολούμενων, συμπληρώνουν το αντίστοιχο έντυπο που θα βρίσκεται στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη. Οι δημόσιοι υπάλληλοι για την κατ’ εξαίρεση μετακίνησή τους πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο και βεβαίωση κίνησης σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

5 περιοχές που «πέφτουν» στο επίπεδο 2

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσε ότι πέντε περιοχές της χώρας από τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου «πέφτουν» στο επίπεδο 2.

Αχαΐα
Ηράκλειο Κρήτης
Καρδίτσα
Πέλλα
Σάμος

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις