Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σακελλαροπούλου – Μητσοτάκης: «Ταραξίας η Τουρκία» – «Δεν παίζει με τους κανόνες του παιχνιδιού»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαροπούλου – Μητσοτάκης: «Ταραξίας η Τουρκία» – «Δεν παίζει με τους κανόνες του παιχνιδιού»

Σακελλαροπούλου - Μητσοτάκης: «Η Ευρώπη έχει αντιληφθεί το πρόβλημα, και πρέπει η αρχή της αλληλεγγύης κάποια στιγμή να επικρατήσει», τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Σακελλαροπούλου – Μητσοτάκης: «Ταραξία» χαρακτήρισε την Τουρκία η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στη συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο. Όπως είπε, έχει αποδειχθεί ότι η Ελλάδα σέβεται τους κανόνες καλής γειτονίας, δυστυχώς όμως μια γειτονική χώρα ακολουθεί το ρόλο του ταραξία. Πρόσθεσε ότι και η Ευρώπη έχει αντιληφθεί το πρόβλημα, και πρέπει η αρχή της αλληλεγγύης κάποια στιγμή να επικρατήσει.

Στον διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι στην τριμερή επιβεβαιώθηκε ποιες είναι οι χώρες που είναι προσηλωμένες στη διεθνή νομιμότητα, τους κανόνες καλής γειτονίας, στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου «και ποια είναι η μια χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο που φαίνεται να μη θέλει να παίξει με αυτούς τους κανόνες του παιχνιδιού». «Ελπίζουμε ότι αυτή η στάση κάποια στιγμή θα μπορέσει να αλλάξει ώστε να σταματήσει η Τουρκία αυτές τις προκλητικές ενέργειες, που το μόνο αποτέλεσμα που έχουν είναι, όπως φαίνεται εξάλλου, να απομονώνεται ολοένα και περισσότερο διεθνώς», τόνισε ο πρωθυπουργό.

Διάγγελμα προς τους πολίτες θα απευθύνει ο πρωθυπουργός το απόγευμα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και την ενημέρωσε πως το απόγευμα θα απευθυνθεί στους πολίτες προκειμένου να τους ενημερώσει για τον κορονοϊό. «Θέλω να σας ενημερώσω για τις εξελίξεις στο μέτωπο κατά του κορονοϊού. Είμαστε αντιμέτωποι με ένα δεύτερο κύμα, έχει έρθει και στη χώρα μας. Το απόγευμα θα μιλήσω στους πολίτες και θα εξηγήσω πού βρισκόμαστε και ποια μέτρα θα πρέπει να λάβουμε», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην κατάσταση που υπάρχει στα σχολεία σε σχέση με τον κορονοϊό. Τόνισε ότι «δεν έχουμε φαινόμενα έντονης μετάδοσης στα σχολεία, και η εξήγηση είναι ότι τηρούνται ευλαβικά τα βασικά μέτρα ασφάλειας, όπως η μάσκα», και ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για τη συνεισφορά τους στην τήρηση των μέτρων.

«Φέρατε την εμπειρία σας ως ανώτατος δικαστής που ερμηνεύει το Σύνταγμα, έχετε απόλυτο δίκιο ότι η ατομική ευθύνη είναι η άλλη όψη της αλληλεγγύης. Η πράξη μας έχει επίπτωση σε άλλους, αλλά και σε ανθρώπους που αγαπάμε. Η ατομική ευθύνη είναι το υπόδειγμα συμπεριφοράς πάνω στο οποίο θα χτίσουμε τη συλλογική αλληλεγγύη», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

«Ο ιός χτυπάει συλλογικά το κοινωνικό σύνολο και συλλογικά η κοινωνία πρέπει να αμυνθεί. Τα μέτρα δεν αποτελούν περιορισμό της ελευθερίας μας, αλλά αποσκοπούν στην προστασία των άλλων. Εκεί είναι το κρίσιμο και φεύγουμε από το ζήτημα της ατομικής ευθύνης και περνάμε στην κοινωνική ευθύνη κι αυτό είναι πολύ κρίσιμο να γίνει αντιληπτό» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις