Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κρούσματα Ελλάδα – συγκέντρωση στο Εφετείο: “Έκλεισαν” 15 ημέρες, υπενθυμίζει ο Άδωνις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρούσματα Ελλάδα – συγκέντρωση στο Εφετείο: “Έκλεισαν” 15 ημέρες, υπενθυμίζει ο Άδωνις

Κρούσματα Ελλάδα - συγκέντρωση στο Εφετείο: Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σημείωσε πως Χαρδαλιάς και Κικίλιας είχαν προειδοποιήσει ότι "τέτοιου τύπου συγκεντρώσεις θέτουν σοβαρό κίνδυνο"

Κρούσματα Ελλάδα – συγκέντρωση στο Εφετείο: Στη συμπλήρωση 15 ημερών από την αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το εφετείο αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας το νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού που σημειώθηκε την Τετάρτη. Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι Χαρδαλιάς και Κικίλιας είχαν προειδοποιήσει ότι “τέτοιου τύπου συγκεντρώσεις θέτουν σοβαρό κίνδυνο. Η έλλειψη αποστάσεων θρέφει τον ιό”. “Έχουμε απαγορεύσει τη λειτουργία των νυχτερινών κέντρων, αλλά όχι των εστιατορίων που παίζουν μουσική. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα κέντρα που έχουν άδεια εστιατορίου δρουν ανεξέλεγκτα. Οι εικόνες που δείξατε δεν είναι παραβίαση των μέτρων”, ήταν το σχόλιό του για το ρεπορτάζ του MEGA με τις εικόνες συγχρωτισμού σε νυχτερινό κέντρο στο Περιστέρι. “Έχει ληφθεί κάθε είδους μέτρο που ήταν ανθρωπίνως δύνατον να ληφθεί για να μειωθεί ο συνωστισμός στα ΜΜΕ”, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

“Ο μεγαλύτερος όγκος νέων φορέων είναι νέοι”

“Από την ηλικία των κρουσμάτων ξέρουμε ότι ο μεγαλύτερος όγκος των νέων φορέων είναι νέοι. Οι πλατείες, τα κέντρα διασκέδασης, τα πάρτι. Η κυβέρνηση και η επιτροπή και το Υπ. Υγείας παρακολουθούμε την εξέλιξη της πανδημίας χωρίς πανικό. Ακόμα και με το νέο ρεκόρ, παραμένουμε σε σχετικά καλή κατάσταση σε σχέση με άλλες χώρες με παρόμοιο ή λίγο μεγαλύτερο πληθυσμό έχουν 12.000 κρούσματα. Παραμένουμε σε έναν σχετικό έλεγχο.

Είναι προφανές όμως ότι όσο μπαίνουμε στον χειμώνα, η ταχύτητα μετάδοσης του ιού μεγαλώνει άρα και η πολιτεία θα πάρει περισσότερα μέτρα. Θα ανακοινώσουμε ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ για να επιδοτήσουμε την αγορά εξωτερικών θερμαστρών για να συνεχίσουν να λειτουργούν τους εξωτερικούς χώρους”, ανέφερε για το δεύτερο κύμα της πανδημίας που χτυπά τη χώρα και τα σχέδια της πολιτείας για τα προστατευτικά μέτρα.

“Σήμερα το πρωί υπήρξε μια μεγάλη σύσκεψη για το ποια θα είναι τα επόμενα βήματα”, σημείωσε. “Ακόμα και αν το 99% τηρεί τα μέτρα και το 1% είναι ανεύθυνο, φτάνει για να διαδίδεται ο ιός”, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη που αναφέρθηκε στους απείθαρχους που αγνοούν τα μέτρα για την αποφυγή της διάδοσης της πανδημίας. “Θα ανακοινωθούν αποφάσεις για τα νέα μέτρα. Παρακολουθούμε το φαινόμενο”, τόνισε.

“Όποιος νομίζει ότι θα τελειώσουμε γρήγορα με την Τουρκία, κάνει λάθος”

“Όποιος νομίζει ότι θα τελειώσουμε γρήγορα με την Τουρκία και όλα πάνε καλά κάνει λάθος, θα είναι μαραθώνιος. Η Τουρκία έχει κάποιους στρατηγικούς στόχους εδώ και πολλές δεκαετίες και για πρώτη φορά βλέπει σοβαρή αντίδραση και σοβαρή μεταστροφή της διεθνούς κοινότητας εναντίον της. Αυτό της προκαλεί άγχος και φέρεται πολύ περισσότερο άγαρμπα. Είναι εξαιρετικά κρίσιμη η Ελλάδα δεν πρέπει να τσιμπήσει. Επιδιώκει θερμό επεισόδιο με ευθύνη της Ελλάδας. Εύκολη τέτοια νίκη δεν πρέπει να της την δώσουμε.

Να είμαστε αποφασισμένοι κι έξυπνοι. Την Τροία δεν την πήρε ο Αχιλλέας, την πήρε ο Οδυσσέας. Να αφήσουμε τους λεονταρισμούς. Να έχουμε λίγο μυαλό επιτέλους και αν σκεφτούμε για το συμφέρον της Ελλάδας. Η Ελλάδα και η κυβέρνηση έχουν πετύχει να στριμώξουν την Τουρκία πολύ. Ποτέ άλλοτε η Τουρκία δεν είχε κυβέρνησει που να της έχει φέρει τέτοια χτυπήματα”, ανέφερε.

“Θα τρίβετε τα μάτια σας με τις επενδύσεις σε λίγες εβδομάδες”

Όλα τα μεγάλα επενδυτικά σχέδια συνεχίζονται απρόσκοπτα, υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του, σήμερα, στον ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha 98,9. Όπως είπε ο υπουργός, “όλα τα μεγάλα επενδυτικά σχέδια συνεχίζονται απολύτως απρόσκοπτα. Δεν μας έχει πει ούτε ένας επενδυτής “σταματάω, μέχρι να δούμε τι θα γίνει με την Τουρκία”. Το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει αναχθεί σε στρατηγικό εταίρο των Ηνωμένων Πολιτειών, παρέχει πολύ μεγάλη ασφάλεια στους δυνητικούς επενδυτές, διότι αντιλαμβάνονται ότι η θέση της Ελλάδας έχει πια αλλάξει”.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας, σε ό,τι αφορά στις επενδύσεις ανά την επικράτεια, “σας διαβεβαιώ ότι θα έχουμε και τις επόμενες εβδομάδες πολλά καινούργια και καλά νέα. Θα τρίβετε τα μάτια σας. Το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για την Ελλάδα είναι πάρα πολύ μεγάλο. Η Ελλάδα επί Κυριάκου Μητσοτάκη έχει κερδίσει σε βαθμούς αξιοπιστίας, τη βλέπουν πλέον ως επενδυτικό προορισμό. Θα το δείτε και στην έκθεση Προόδου των Θεσμών. Εχθές τελείωσε το Review, πήγε περίφημα, ως υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων λάβαμε άπειρα συγχαρητήρια για την πρόοδο που έχει συντελεστεί”.

Αμυντική βιομηχανία

Επίσης, ο υπουργός γνωστοποίησε σχετικά με την αμυντική βιομηχανία: “Μου ανατέθηκε το θέμα της ΕΑΒ αλλά και γενικότερα η δημιουργία μεγαλύτερων συμπράξεων στην αμυντική βιομηχανία. Ήδη, με το υπουργείο Οικονομικών, έληξε ο διαγωνισμός για την ΕΛΒΟ με μια μεγάλη ισραηλινή κοινοπραξία. Πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε καλές ειδήσεις και για τα ΕΑΣ και προχωράμε στην τελική ευθεία για το σχέδιό μας για την ΕΑΒ, που είναι πιο σύνθετο”.

Σχετικά με την απορρόφηση του ΕΣΠΑ, όπως είπε ο υπουργός: “Έχουμε σπάσει όλα τα ρεκόρ. Έχουμε ανέβει από την 19η στην 8η θέση στη συνολική απορρόφηση και όπως δείχνουν τα στοιχεία, μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουμε φτάσει στην 3η θέση. Όσον αφορά στην απορρόφηση κονδυλίων για τον COVID-19 είμαι περήφανος γιατί το υπουργείο Ανάπτυξης πέτυχε τη 2η θέση έναντι όλων των χωρών της ΕΕ. Η Ελλάδα έτρεξε με ρυθμούς πρωτοφανείς”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις