Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Υπουργός Εξωτερικών Βελγίου κορονοϊός: Στην εντατική η Σοφί Βιλμές
ΚΟΣΜΟΣ

Υπουργός Εξωτερικών Βελγίου κορονοϊός: Στην εντατική η Σοφί Βιλμές

Υπουργός Εξωτερικών Βελγίου κορονοϊός: Στην εντατική νοσοκομείου του Βελγίου με κορονοϊό εισήχθη η πρώην πρωθυπουργός και νυν υπουργός Εξωτερικών της χώρας

Υπουργός Εξωτερικών Βελγίου κορονοϊός: Στην εντατική νοσοκομείου του Βελγίου με κορονοϊό εισήχθη η πρώην πρωθυπουργός και νυν υπουργός Εξωτερικών της χώρας. Η 45χρονη Σοφί Βιλμές είχε ανακοινώσει το περασμένο Σάββατο ότι διαγνώστηκε θετική στον Covid -19. «Το αποτέλεσμα στο τεστ κορoνοϊού βγήκε θετικό. Η μόλυνση πιθανότατα συνέβη στον οικογενειακό μου κύκλο λαμβάνοντας υπόψη τις προφυλάξεις που έλαβα εκτός της οικίας μου», είχε γράψει σε ανάρτησή της στο Twitter, ένα 24ωρο αφότου τέθηκε προληπτικά σε καραντίνα λόγω «ύποπτων» συμπτωμάτων και εν αναμονή των αποτελεσμάτων της εξέτασης.

«Η κατάστασή της είναι σταθερή, διατηρεί τις αισθήσεις της και τυγχάνει της κατάλληλης φροντίδας. Χρειάζεται ιατρική παρακολούθηση και εισήχθη στο νοσοκομείο με προτροπή του γιατρού της. Το ιατρικό προσωπικό παρακολουθεί την εξέλιξη της υγείας της επιμελώς και πολύ επαγγελματικά», ανέφερε η εκπρόσωπος της Βιλμές. Μόλις έγινε γνωστή η εισαγωγή της στη ΜΕΘ ο νυν πρωθυπουργός του Βελγίου, Αλεξάντερ ντε Κρου, εξέφρασε τη στήριξή του στην υπουργό Εξωτερικών: «Σου εύχομαι ταχεία ανάρρωση», έγραψε στο Twitter. «Όλοι μαζί θα νικήσουμε την Covid-19».

Στη δίνη του κορονοϊού βυθίζεται το Βέλγιο

Η απόλυτη ερημιά επικρατεί πια στο Βέλγιο καθώς σε εφαρμογή έχει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί ενώ οι καφετέριες και τα εστιατόρια έβαλαν λουκέτο για τουλάχιστον ένα μήνα. Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και κάνουν λόγο για μια δραματική απόφαση από την πλευρά της κυβέρνησης. «Νιώθουμε ότι δεν μας σκέφτονται και αυτό με πονά (…) δεν μπορώ άλλο», δήλωσε με σπασμένη φωνή από τη συγκίνηση ο Άντζελο Μπούσι ιδιοκτήτης εστιατορίου στις Βρυξέλλες καθώς εξυπηρετούσε τους τελευταίους του πελάτες. «Υπεύθυνοι, μάγειρες, λαντζέρηδες, όλοι υποφέρουν», πρόσθεσε, καθώς ο τομέας της εστίασης έχει ήδη υποστεί σφοδρό πλήγμα έπειτα από ένα τρίμηνο lockdown από τα μέσα Μαρτίου ως τα μέσα Ιουνίου.

Ο Βέλγος πρωθυπουργός Αλεξάντερ ντε Κρο έχει αναγγείλει ότι τα καφέ και τα εστιατόρια θα κλείσουν για έναν μήνα λόγω της «εξαιρετικής» εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού σε αυτή τη χώρα των 11,5 εκατομμυρίων κατοίκων. «Η κατάσταση είναι σοβαρή και πολύ χειρότερη από τις 18 Μαρτίου, όταν αποφασίσαμε ένα σχεδόν καθολικό lockdown», δήλωσε ο ντε Κρο, όπως αναφερόμενος στον αριθμό των νοσηλευόμενων σε μονάδες εντατικής θεραπείας. «Θα συνεχίσει να επιδεινώνεται και τώρα πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να μπορέσουμε να περιθάλψουμε όλους τους ανθρώπους που έρχονται στα νοσοκομεία μας», πρόσθεσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό RTL-VI. «Όλοι μαζί πρέπει να περιορίσουμε στο ελάχιστο τις μη απαραίτητες επαφές μας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις