Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

27

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Oruc Reis Καστελόριζο: Νέες προκλητικές δηλώσεις Ντονμέζ
ΚΟΣΜΟΣ

Oruc Reis Καστελόριζο: Νέες προκλητικές δηλώσεις Ντονμέζ

Oruc Reis Καστελόριζο: "Το Oruc Reis συνεχίζει τις έρευνές του και πάλι εντός της δικής μας υφαλοκρηπίδας", δήλωσε ο Φατίχ Ντονμέζ.

Oruc Reis Καστελόριζο: Το Oruc Reis θα ψάχνει σπιθαμή προς σπιθαμή νότια της Καστελόριζου για μία στάλα πετρέλαιο και φυσικό αέριο για τουλάχιστον ακόμη 2 μήνες, δήλωσε προκλητικά ο τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατιχ Ντονμέζ. “Ειδικά το Oruc Reis που είναι στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα, συνεχίζει τις έρευνές του και πάλι εντός της δικής μας υφαλοκρηπίδας νοτίως του Κας της Αττάλειας. Εκεί υπάρχουν εργασίες δύο μηνών ακόμη. Δηλαδή, είμαστε το μέσο του προγράμματός μας εκεί”, είπε ο Ντονμέζ σύμφωνα με το SigmaLive.

Μάλιστα επανέλαβε ότι αυτή την στιγμή διεξάγονται δισδιάστατες έρευνες, έπειτα θα περάσουν σε τρισδιάστατες και στην συνέχεια έρχεται η δεύτερη φάση, της μελέτης των δεδομένων που συλλέχθηκαν, και της γεώτρησης, αν διαπιστωθεί κάποια δυναμική.

“Θα συνεχίσουμε και στο τραπέζι και στο πεδίο”

“Έχουμε δηλώσει πολλές φορές, και κυρίως ο πρόεδρός μας, ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις ενέργειές μας στην ανατολική Μεσόγειο με σκοπό την προάσπιση των εθνικών μας δικαιωμάτων και συμφερόντων στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου”, όπως σημείωσε. “Ο πρόεδρός μας πρότεινε μια διάσκεψη να έρθουν όλες οι παράκτιες χώρες και να εξηγήσουν τις θέσεις τους. Εμείς δεν θα το αποφύγουμε, αλλά δυστυχώς κάποιες χώρες είναι προκατειλημμένες με την πρόταση, λένε όχι και έχουν αρνητική στάση”.

Ο Φατίχ Ντονμέζ επανέλαβε ότι παρά την στάση της Ελλάδας και της Ευρώπης, η Τουρκία θα συνεχίσει τις κινήσεις της στην ανατ. Μεσόγειο “στο τραπέζι αλλά και στο πεδίο”. “Όσον αφορά τις θέσεις της Ελλάδας, υπάρχει η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, προτιμά (η ΕΕ) να υποστηρίζει τις θέσεις της Ελλάδας, αν και τους είπαμε ότι κάνουν λάθος. Στην πραγματικότητα, στις διμερείς επαφές μάς λένε ότι έχουμε δίκιο, αλλά μπροστά στην διεθνή κοινή γνώμη δεν το λένε. Είναι δύσκολο να πω τί θα φέρει το τέλος της ημέρας, αλλά θέλω πάντως να υπενθυμίσω για άλλη μια φορά ότι εμείς θα συνεχίσουμε τις ενέργειές μας και στο τραπέζι και στο πεδίο της μάχης”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις