Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

04

Οκτωβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Νέα μέτρα Κύπρος: Μάσκες παντού και απαγόρευση κυκλοφορίας
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα μέτρα Κύπρος: Μάσκες παντού και απαγόρευση κυκλοφορίας

Νέα μέτρα Κύπρος: Σε Πάφο και Λεμεσό, τα εστιατόρια θα κλείνουν στις 22:30, ενώ απαγορεύεται η μετακίνηση πολιτών μετά τις 23:00 το βράδυ

Νέα μέτρα Κύπρος: Υποχρεωτική μάσκα σε όλους τους δημόσιους χώρους, λήξη λειτουργίας των εστιατορίων σε Λεμεσό και Πάφο στις 22:30 το βράδυ και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 23:00 και μετά για τις εν λόγω πόλεις, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Κύπρου Κωνσταντίνος Ιωάννου. Συγκεκριμένα, μετά το πέρας της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο διήρκεσε πέραν των 3 ωρών, ο κ. Ιωάννου δήλωσε ότι το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε, μεταξύ άλλων, ότι επιτρέπεται η διεξαγωγή αγώνων σε αθλητικές εγκαταστάσεις, στο πλαίσιο των αθλητικών πρωταθλημάτων, χωρίς την παρουσία θεατών, υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους ανοικτούς δημόσιους χώρους πλην αυτών που αθλούνται, ενώ λαμβάνονται επιπλέον μέτρα για τις δύο συγκεκριμένες πόλεις, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου κορονοϊού που παρουσιάζουν.

Τι ισχύει από αύριο

Σε παγκύπρια βάση από αύριο μέχρι τις 9 Νοεμβρίου:

Συναθροίσεις σε οικίες και σε δημόσιους χώρους εκτός εστίασης μέχρι 10 άτομα

75 σε εσωτερικούς και 150 σε εξωτερικούς σε χώρους εστίασης

Ο μέγιστος αριθμός δεν πρέπει να υπερβαίνει τα έξι άτομα σε κάθε τραπέζι

Παραμένουν οι περιορισμοί στις εκκλησίες

Επιτρέπεται η διεξαγωγή αθλητικών αγώνων χωρίς την παρουσία θεατών

Επιτρέπεται η λειτουργία κινηματογράφων και θεάτρων 50%

Απαγορεύεται το κόκτειλ πάρτι σε γάμους, εκδηλώσεις, συνέδρια κτλ. Επιτρέπεται μόνο γεύμα με μέγιστο αριθμό τα 350 άτομα

Επιχειρήσεις φαγητών και φαρμακεία εξυπηρετούν μέχρι τις 9:00 το πρωί άτομα άνω των 60 και ΑΜΕΑ

Υποχρεωτική χρήση μάσκας για άτομα άνω των 12 ετών και σε ανοιχτούς χώρους, πλην την ώρα της άθλησης και στα τραπέζια εστίασης.

Σε Πάφο και Λεμεσό, τα εστιατόρια θα κλείνουν στις 22:30, ενώ απαγορεύεται η μετακίνηση πολιτών μετά τις 23:00 το βράδυ, εξαιρουμένων των μετακινήσεων για έκτακτους ιατρικούς λόγους ή για σκοπούς εργασίας με την παρουσίαση σχετικής βεβαίωσης ή αποδεικτικού στοιχείου. Επιπλέον, αναστέλλονται – σε αυτές τις δύο πόλεις- όλες οι απογευματινές αθλητικές, κοινωνικές και άλλες δραστηριότητες παιδιών κάτω των 18 ετών, ενώ ακυρώνονται οι ασκήσεις εφέδρων.

Τα μέτρα θα ρυθμιστούν με διάταγμα.

Ο υπουργός Υγείας απηύθηνε για μια ακόμη φορά έκκληση προς το κοινό. «Θερμοπαρακαλώ τον κόσμο να τηρεί τα μέτρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις