Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αλάσκα σεισμός: Προειδοποίηση για Τσουνάμι
ΚΟΣΜΟΣ

Αλάσκα σεισμός: Προειδοποίηση για Τσουνάμι

Αλάσκα σεισμός: Ισχυρότατος σεισμός, μεγέθους 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στην Αλάσκα

Αλάσκα σεισμός: Ισχυρότατος σεισμός, μεγέθους 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στην Αλάσκα. Ο σεισμός, σύμφωνα με τα Αμερικανικά Ινστιτούτα, σημειώθηκε στις 12:04 μετά τα μεσάνυχτα, ώρα Ελλάδας, με επίκεντρο περιοχή νότια από τις Αλεούτιες Νήσους, σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS). Τα Κέντρα Εγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι των ΗΠΑ (TWC) εξέδωσαν μάλιστα έκτακτο δελτίο.

Οι αρχές ειδοποίησαν τους κατοίκους να απομακρυνθούν αμέσως μάλιστα, χτυπώντας σειρήνες και τους ζήτησαν να κατευθυνθούν σε σημεία με υψόμετρο ώστε να προφυλαχθούν για παν ενδεχόμενο. Τα Κέντρα εκτίμησαν ότι το τσουνάμι που προκάλεσε ο σεισμός αυτός, ο οποίος αρχικά εκτιμήθηκε ότι είχε ισχύ 7,4 βαθμών, ενδέχεται να πλήξει τις περιοχές Σαντ Πόιντ, Κολντ Μπέι και Κόντιακ της Αλάσκας, περιοχές που είναι αραιοκατοικημένες ωστόσο.

Προειδοποίηση για τσουνάμι

Λίγες ώρες αργότερα, η ειδοποίηση για το τσουνάμι, υποβαθμίστηκε σε «συμβουλή» απομάκρυνσης για τους κατοίκους, καθώς μειώθηκε ο κίνδυνος. Σύμφωνα με αναρτήσεις στο διαδίκτυο, σηκώθηκαν μικρά κύματα στην περιοχή, με τον κίνδυνο να φαίνεται πως έχει απομακρυνθεί.

Οι μετασεισμοί ωστόσο συνεχίζονταν για αρκετή ώρα στο Σαντ Πόιντ και περιοχές στα νότια της Αλάσκας. Σημειώθηκαν τουλάχιστον τέσσερις μετασεισμοί μεγέθους από 5 έως 5,9 Ρίχτερ στην περιοχή, ενώ μέσα σε δύο ώρες καταγράφηκαν συνολικά πάνω από 20 σεισμοί μεγέθους τουλάχιστον 3 Ρίχτερ.

https://twitter.com/maifrend_/status/1318364799810654211

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις