Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστεία στο Πικέρμι: Εφιαλτική νύχτα για ζευγάρι στο Ντράφι
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία στο Πικέρμι: Εφιαλτική νύχτα για ζευγάρι στο Ντράφι

Ληστεία στο Πικέρμι: Άνδρες του εγκληματολογικού Τμήματος της Αστυνομίας προσπάθησαν όλη τη νύχτα του Σαββάτου και την Κυριακή να πάρουν στοιχεία DNA των εισβολέων με τα μαχαίρια.

Ληστεία στο Πικέρμι: Εφιαλτικές ώρες με τρεις οπλισμένους με μαχαίρια, γαντοφορεμένους και μασκοφόρους κακοποιούς, έζησε ένα ανδρόγυνο στο σπίτι του στο Ντράφι Πικερμίου.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Βράδυ Σαββάτου, οι τρεις ληστές, με τα μαχαίρια στα χέρια, εισέβαλαν από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα στον πρώτο όροφο μεζονέτας, όπου διαμένει το ζευγάρι. Εξ’ αιτίας της εισβολής μπήκε σε λειτουργία ο συναγερμός. Ο άνδρας και η γυναίκα, ιδιοκτήτες του σπιτιού, σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα της εισβολής, που δεν ήταν δυνατόν να αντιληφθούν αμέσως, βρίσκονταν στο υπόγειο της κατοικίας τους. Ανήσυχοι για τον συναγερμό που χτυπούσε, ανέβηκαν στο ισόγειο και από εκεί στον πρώτο όροφο.

Τότε, όμως, ήρθαν αντιμέτωποι με τους τρεις κακοποιούς που είχαν εισβάλει από τη μπαλκονόπορτα. Προσπάθησαν να αντιδράσουν εξ αιτίας του σοκ που υπέστησαν. Πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι δράστες-εισβολείς τους χτύπησαν, απείλησαν τη ζωή τους και το ανδρόγυνο υπάκουσε στις εντολές των μασκοφόρων ληστών. Όση ώρα ένας από τους τρεις με την απειλή μαχαιριού τους κρατούσε ακινητοποιημένους, οι άλλοι δύο  έκαναν άνω κάτω το σπίτι.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία άρπαξαν τα πορτοφόλια των έντρομων θυμάτων, άλλα χρήματα και κοσμήματα που βρήκαν σε σημεία της μεζονέτας και διέφυγαν. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που έφθασαν ειδοποιημένοι από τα θύματα, πέραν των υπολοίπων, ξεκίνησαν την έρευνα και με την αναζήτηση βιντεοληπτικού υλικού από κάμερες ασφαλείας.

Διέφυγαν με μαύρο τζιπ

Διαπίστωσαν ότι οι τρεις κακοποιοί διέφυγαν μέσα σε ένα μαύρο τζιπ, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα είναι κλεμμένο. Τα ίδια τα θύματα, από όσα στοιχεία μπόρεσαν να συγκρατήσουν μέσα στις δύσκολες συνθήκες, μίλησαν στους αστυνομικούς για τρεις «μελαψούς» ληστές. Ήδη η έρευνα της αστυνομίας είναι σε πλήρη εξέλιξη καθώς στην ίδια περιοχή στο κοντινό παρελθόν έχουν δράσει συμμορίες ληστών. Άνδρες του εγκληματολογικού Τμήματος της Αστυνομίας προσπάθησαν όλη τη νύχτα του Σαββάτου και την Κυριακή να πάρουν στοιχεία DNA των εισβολέων με τα μαχαίρια.

Αυτό, αν τελικά άφησαν πίσω τους τέτοιου είδους στοιχείο, θα βοηθήσει στην περίπτωση προσαγωγής υπόπτων για την εισβολή με τη σύγκριση. Κι αυτό γιατί πιστεύεται ότι πρόκειται για μέλη συμμορίας που έχει δράσει και στο παρελθόν στην ευρύτερη περιοχή με ανάλογες εισβολές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις