Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ληστεία στη Βούλα: Εξιχνιάστηκε ένα χρόνο μετά
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ληστεία στη Βούλα: Εξιχνιάστηκε ένα χρόνο μετά

Ληστεία στη Βούλα: Ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Ληστεία στη Βούλα: Ένα χρόνο μετά την αιματηρή ληστεία, που συνοδεύτηκε από βασανιστήρια στην οικία Ελληνοουκρανού επιχειρηματία στη Βούλα, με συνολική «λεία» ενός εκατομμυρίου ευρώ, η Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής εξιχνίασε την υπόθεση με τη σύλληψη ενός εκ των τεσσάρων εμπλεκομένων, σε πολυτελή κατοικία στη Σαρωνίδα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο συλληφθείς Ουκρανός, που φέρεται να εργαζόταν ως χαμηλόβαθμο στέλεχος στην εισαγγελία της χώρας του, κατηγορείται ότι μαζί με τον πατέρα του, πρώην αστυνομικό στην Ουκρανία, ήταν τα πρόσωπα που γνώριζαν τον Ελληνοουκρανό επιχειρηματία και έδωσαν πληροφορίες σε έναν συμπατριώτη τους κι έναν Ρώσο μποξέρ, να έρθουν στην Αθήνα και να διαπράξουν τη ληστεία. Αφού βασάνισαν επί πέντε ώρες με συνεχή χτυπήματα και εικονικό πνιγμό το θύμα τους μέσα στο σπίτι του, κατάφεραν να αποσπάσουν σε μετρητά και σε πλάκες χρυσού από κρύπτη που τους υπέδειξε ο επιχειρηματίας, τρομοκρατημένος για τη ζωή του, τα χρήματα και τις πλάκες χρυσού. Η πληροφορία που φέρονται να έδωσαν πατέρας και γιος στους φυσικούς αυτουργούς της αιματηρής ληστείας ήταν ότι ο Ελληνοουκρανός επιχειρηματίας, που δραστηριοποιείτο στο Κίεβο, είχε πουλήσει την επιχείρησή του κατασκευής πυροσβεστήρων και ότι τα φύλαγε σε κρύπτη στο σπίτι του στη Βούλα.

Οι δράστες, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που κατάφεραν να συλλέξουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, υπό την καθοδήγηση και τη φιλοξενία των ηθικών αυτουργών-συνεργών- ήταν τσιλιαδόροι στην εισβολή- ταξίδεψαν συνολικά τρεις φορές από την Ουκρανία στην Αθήνα για να καταστρώσουν το σχέδιο της ληστείας. Τον Οκτώβριο του 2019, το σχέδιο είχε μπει στην τελική του φάση. Γνώριζαν ότι ένα μέρος των χρημάτων είχε μετατρέψει σε πλάκες χρυσού και στόχος ήταν η αρπαγή μετρητών και χρυσού από την πώληση του εργοστασίου.

Πατέρας και γιος

Πατέρας και γιος γνώριζαν καλά τον Ελληνοουκρανό και μάλιστα είχαν και φιλικές σχέσεις. Ο πατέρας, ένα βράδυ έστησε την παγίδα στον επιχειρηματία. Τον προσκάλεσε να βγουν έξω να δειπνήσουν. Εκείνος δέχθηκε. Όταν επέστρεψαν όμως, οι φυσικοί αυτουργοί βρίσκονταν ήδη μέσα στο σπίτι, έχοντας στήσει την ενέδρα. Ακολούθησαν πέντε εφιαλτικές ώρες για τον επιχειρηματία, ώσπου αναγκάστηκε να αποκαλύψει την κρύπτη που έκρυβε τον θησαυρό του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Ο συλληφθείς διέφυγε στην Ουκρανία τότε με τους άλλους τρεις. Ο κορωνοϊός δεν του επέτρεπε να επιστρέψει, όμως άρχισαν τα σχολεία και ήταν αναγκαία η επιστροφή κι έτσι συνελήφθη. Οι ίδιοι αστυνομικοί της Νοτιοανατολικής Αττικής, έχουν ταυτοποιήσει και τους τέσσερις εμπλεκόμενους και ήδη τα εντάλματα έχουν διεθνοποιηθεί για την αναζήτηση και σύλληψη των υπολοίπων σε Ουκρανία Ρωσία. Μετά από έρευνα στην οικία του 31χρονου συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές και τα χρηματικά ποσά των 84.780 ευρώ, 61.249 δολαρίων ΗΠΑ και 62.000 γρίβνα Ουκρανίας. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις