Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δένδιας Αρμενία: Στο Ερεβάν σήμερα ο ΥΠΕΞ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας Αρμενία: Στο Ερεβάν σήμερα ο ΥΠΕΞ

Δένδιας Αρμενία: Οι συζητήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, θα εστιασθούν σε ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στις τρέχουσες εξελίξεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και την Ανατολική Μεσόγειο

Δένδιας Αρμενία: Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί σήμερα, Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, στο Ερεβάν, όπου θα συναντηθεί με τον Αρμένιο ομόλογό του, Ζόραμπ Μνατσακανιάν (Zohrab Mnatsakanyan). Οι συζητήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, θα εστιασθούν σε ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στις τρέχουσες εξελίξεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και την Ανατολική Μεσόγειο, στη συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο των τριμερών σχημάτων συνεργασίας, καθώς και στις σχέσεις ΕΕ-Αρμενίας. Εν συνεχεία, ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν (Nikol Pashinyan) και τον πρόεδρο της χώρας, Αρμέν Σαρκισιάν (Armen Sarkissian). Κατά τη διάρκεια της εκεί επίσκεψης του, ο υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί το Μουσείο Γενοκτονίας των Αρμενίων και θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Θυμάτων.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Νίκος Δένδιας πρόσφατα πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ιράκ, όπου συναντήθηκε στη Βαγδάτη με τον Ιρακινό ομόλογό του Φουάντ Χουσείν. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η διμερής συνεργασία, οι εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή. Παράλληλα ο υπουργός εξωτερικών έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο του Ιράκ, Μπαρχάμ Σαλίχ και τον πρωθυπουργό, Μουσταφά Αλ-Καντίμι, ενώ επισκέφθηκε και το Ερμπίλ όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και με τον πρωθυπουργό της Περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν, κ.κ.Νετσερβάν Μπαρζανί και Μαρσούρ Μπαρζανί , καθώς και με τον ιστορικό ηγέτη Μασούντ Μπαρζανί .

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις